OBSAH - TARTALOM

KEREKECSKE DOMBOCSKA

MENTOROK

Nagy István - igazgató  

Gábor Bertalan - esperes-plébános, lelki igazgató

Zachariaš István - Kassa megye alelnöke

Köteles László - a CSEMADOK országos alelnöke 

Iván Tamás - az ICS országos alelnöke

Balogh Gizella - igazgatóhelyettes

Kovács Tamás - vállalkozó

Haraszti Denisa - a szülői szövetség elnöke

Nyíri Péter - vállakozó

Tóth József - vállalkozó

Nagy Imre - pedagógus

Kontakt

 • CIRKEVNÁ SPOJENÁ ŠKOLA - EGYHÁZI ISKOLAKÖZPONT, Cirkevná MŠ,ZŠ a gymnázium bl.Sáry Salkaházi s VJM - Boldog Salkaházi Sára Egyházi Óvoda, Alapiskola és Gimnázium, Moldava nad Bodvou-Szepsi
  Českoslovenkej armády 15, Moldava nad Bodvou
 • +421915 900 132

„Zöld ünnepek és jeles napok projektmódszerrel és élménypedagógiával az óvodában”

Miért válaszd a Salkaházit ?

Szeretetteljes Aktív Lendületes

Keresztény/tyén Anyanyelvi 

Hiteles Áldozatos 

Zenekedvelő Innovatív

Počet návštev: 482020

ISKOLA

ÓVODA

Novinky zo škôlky - Újdonságok az óvodából

Legyen ősz vagy tél, tavasz és nyár
A Napocska ovi tárt karokkal vár.

smiley

Óvodánk a közösségi hálón

/kattints a képre/

Óvodások évvégi kirándulása

2017.06.20.

Ma Kassára kirándultunk: átsétáltuk a főutcát - sasszemekként érdekességek után kutatva mind a földön mind a háztetőkön. Imát mondtunk Salkaházi Sára szobránál, fagyival hűsöltünk, a városi parkban homokszobrokat és tavirózsát csodáltunk, majd végül a játszótéren is kiugráltuk magunkat. /Fotógaléria/

OVI OLIMPIA

2017.06.12-én Ovi olimpián vettünk ma részt Buzitán, amit a helyi óvoda szervezett. Nagyszerű hangulatban telt a délelőtt, a nagycsoportos fiúk lelkesen képviselték óvodánkat. /képgaléria/

VIII. Ipolyi Arnold Népmesemondó Verseny országos döntője Rozsnyón

Június 4.-én és 5.-én került megrendezésre a VIII. Ipolyi Arnold Népmesemondó Verseny országos döntője Rozsnyón. A kétnapos rendezvényen több mint 90 versenyző vett részt (óvodásoktól középiskolásokig). Jóvoltukból a népmesék csodálatos világába, birodalmába érezhettük magunkat. A szervezők különböző programokról is gondoskodtak - a versenyzés mellett kézműves foglalkozáson, interaktív előadáson, játszóházi programon is részt vehettek a gyerekek. Óvodánkat és egyben iskolaközpontunkat Balta Rita képviselte, Az iregi kakasok c. népmesével bronzsávos besorolást nyert. Gratulálunk neki!

Ügyes mesemondók

/kattints a képre/

Óvodásaink a dal és vers mellett idén már a mesemondásban is bizonyították rátermettségüket. Balta Rita és Kovács Réka az Ipolyi Arnold mesemondó verseny várhosszúréti elődöntőjéről arany és bronz sávos elismeréssel tértek haza.

Az ovodások vers és prózamondó XIV. találkozója

A vers és prózamondók XIV. találkozóján vettünk részt - két talpraesett és bátor szavaló kiscsoportosunkkal - amit a kassai óvoda szervezett.

/kattins a képre/

Solymászat az óvodában

A szomszédos Vidám Zebra óvoda sólymokat csodált és látott vendégül, amire mi is meghívást kaptunk. https://www.facebook.com/napocskaovodaszepsi/photos/pcb.447481132260361/447480608927080/?type=3&theater

Föld napja

 

A" Föld napja" alkalmából megrendezett rajzversenyen, óvodánk növendéke Drága Réka, alkotásával első helyezést ért el, melyhez szívből gratulálunk!

JELMEZBÁL

Óvodánkban nagy izgalommal vártuk a jelmezbált. A farsangi készülődés már hetekkel korábban elkezdődött, csoportszobánkat díszbe öltöztettük. Vidám farsangi dalokkal, versekkel, mondókákkal ismerkedtünk, álarcot nyírtunk, ragasztottunk, festettünk. Február 1.-én, szerda délután aztán óvodánkban is felcsendült "Itt a farsang áll a bál"- kezdetű gyerekdal. A sok mosolygós arcú kisgyerek különféle jelmezekbe öltözve dalolta a dalt. Rövid kis műsorunkban énekeltek, táncoltak, jelmezbemutatót tartottak, játékokat játszottak. A jelmezek jól sikerültek, szebbnél szebbek voltak. Ahogy lenni szokot póktól a varázslóig, kalóztól kis virágig minden akadt. Királylányból 3 is volt. A mulatozást követte az elkészített finomságok falatozása. Bízunk benne, hogy a hagyomány szerint sikerült elijeszteni a hideget és hamarosan beköszönt a tavasz.

ADVENT - meggyújtottuk az első gyertyát

/kattints a képre/

 

Játszóház

  

2016. október 26.-a délutánjára játszóházi találkozóra kaptak meghívót az óvoda növendékeitől a szülők és a hozzátartozók. A találkozó kezdetén a gyermekek rövid kultúrműsorral kedveskedtek, majd a helyi esperes-plébános az iskola igazgatójával egy fatima-i Mária-szobrot és rózsafüzéreket adományozott a gyermekeknek és az óvónőknek, mert nem mindegy az, hogy a gyermek kire néz fel és kihez tanul meg kiáltani. http://www.romkat.sk/index.php?id=23&show=SP254

Népi foglalkozás

/kattints a képre/

2016.10.20. Tegnap immár másodszor találkoztunk óvodásainkkal egy népi, táncos , zenés foglalkozás keretén belül. Az új hangszer, amivel megismerkedtünk, a koboz volt.

Meghívó – kézbesítés

2016. október 19-én a Boldog Salkaházi Sára Napocska Egyházi Óvoda növendékei a tanító nénik vezetésével meghívót kézbesítettek az őszi játszóházuk rendezvényére, amely október 26-án, szerdán délután 15:30-kor kezdődik az óvoda játszótermében.  A fényképek önmagukért beszélnek.

Dalostalálkozó

A három vándorserleg egyike a Napocska oviban! Óvodásaink a Százszorszép óvoda által szervezett X. Dalostalálkozón vettek részt.

Európai autómentes nap jegyében

Izgalmas délelőtt az Európai autómentes nap jegyében - vonatozás a város többi óvodásával és utazás tűzoltóautóval meg "célbaoltás" a jászói önkéntes tűzoltók jóvoltából (a helyi szabadidőközpont szervezésében).

/kattints a képre/

Természetvédelmi nap

Ünnepélyes tanévzáró

Ökumenikus istentisztelet keretében adtak hálát a lezárult tanévért az iskolaközpont diákjai, pedagógusai, szülők. Ott voltak az óvodások is, akik az értékelés során külön is ki lettek emelve, amit boldog mosollyal jutalmaztak.

Ballagás - évzáró az óvodában

Kedves műsorral zárult az óvoda első éve - búcsúzott az óvodától Dávid és Viktor; ünnepelni gyűltek össze gyerekek, szülők, pedagógusok.

/kattints a képre/

Évvégi kirándulás az állatkertbe

Nagy élmény volt az óvodások számára az első osztálykirándulás - buszozás Kassára, állatkerti séta, nézelődés, közösen szerzett új ismeretek.

 

/kattints a képre/

Családi délelőtt a tűzoltóságon

/kattints a képre/

Az óvodások és szüleik látogatása a helyi tűzoltóságon - ismerkedés a tűzoltók munkájával, járműpark csodálása, felszerelés-próba és sok élmény.

DOB

/kattints a képre/

A tanév végén óvodásaink  a legősibb hangszert, a dobot próbálhatták ki. Ez a találkozás a bátorság próbaja is volt, mert a dob bizony nagyon hangosan szól.

Gyermeknap (3. családi nap)

2016.06.04.

Együtt a család, együtt az ovisok - gyermeknap ovis szemmel. Vidám, napocskás napunk volt .

 

/kattints a képre/

Új mosolyok a Napocska alatt


  /kattints a képre/

Pünkösd hétfő

"Szálljon erre a házra az Isten áldása, mint pünkösdi harmat a piros rózsára."
Pünkösd hétfő az ünnepről szólt az óvodában.
 

Anyák napi műsor

Az iskolaközpont által készített műsorban az édesanyákat az óvodások is kedvesen és mosolygósan köszöntötték.
További képek: https://goo.gl/lkTzEQ

Föld napja

Mi így készültünk.

/kattints a képre/

Verses találkozó

Óvodásaink az idei tanévben második versenyükön bizonyították ügyességüket a kassai magyar óvoda által szervezett XIII. vers és prózamondók találkozóján.

/kattints a képre/

II. Nyílt nap az óvodában

/kattints a képre/

13 apríl 2016

Második alkalommal fogadtunk teljes délelőtt kis vendégeket óvodánkban, akik ezúttal is nagy érdeklődéssel, izgalommal érkeztek, és jókedvűen távoztak

 

I. Nyílt nap az óvodában

/kattints a képre/

Óvodásaink délelőttjébe nyerhetett betekintést az,aki meglátogatta a Napocska óvodát.Torna, versek, kézügyesség, játék. A kis vendégek jól érezték magukat.

Tavaszi munkáink

/kattints a képre/

Egyik foglalkozásunkról....

A múltheti témánk az emberi test volt. Képek segítségével beszéltünk róla, lefestettük magunkat, a kicsik lerajzolták kezüket. Mondókát is tanultunk. /kattints ide/

Torna

Tornászni nagyon szeretünk, minden napunkat tornával kezdjük. /kattints ide/

Így fejlesztjük magunkat

A munkafüzetben rendszeresen dolgozunk. /kattints ide/

"Mondjuk helyesen "

Eljött hozzánk Éva néni, aki "Mondjuk helyesen " beszédfejlesztő órát tartott nekünk. / tovább kattints a képre /

Lehullott az első hó, aminek nagyon örültünk smiley

/ tovább kattints a képre /

Imi bácsi hangszerbemutatója

Ezúttal a "medvehangú" brummogós hangszerrel, a basszusgitárral ismerkedtünk meg.

/ tovább kattints a képre/

/ tovább kattints ide/

Az óvodások ismernek egy újabb hangszert - a brácsát.

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt citera

A legújabb hangszerbemutatón a citerával ismerkedhettek meg az óvodások. / tovább kattints a képre /

Ismerkedünk a gitárral  / tovább kattints a képre /

Óvodások a karácsonyi műsorban

/ tovább kattints a képre /

Készül a karácsonyi műsor

 / tovább kattints a képre /

Látogatás az óvodában is....

2015. december 7-én reggel 8:00-kor meggyújtottuk az ádventi koszorúk második gyertyáit is. Az áhítat után az egyházi óvoda látogatása történt, ahol a legkisebbek Szent Miklós emlékére egy könyvet kaptak: a „Fiatalok Bibliáját” és édességet. Öröm volt látni a gyerekek hitre nyiladozó értelmét és az óvó néni pátyolgató szeretetét. / tovább kattints a képre /

Az óvodában is járt a Mikulás

2015.dec.4. Az óvodában is nagy volt a sürgés-forgás a héten. Meggyújtottuk az eslő Adventi gyertyát. Nyírtunk, vágtunk, ragasztottunk, készülődtünk a Mikulás érkezésére. Feldíszítettük a karácsonyfánkat. Pénteken pedig ellátogatott hozzánk is a Mikulás. Nagyon szép és eseményekkel teli hetet tudhatunk magunk mögött./tovább kattints a képre/

smiley Egy délutánunk....

.....képekben. wink

Ovis Márton nap

November 11.-én Márton napján, a Márton napi hagyományokkal ismerkedtünk. Libás asztali díszt készítettünk, közben ezzel kapcsolatos mondókákat mondtunk. /képek itt/

 

Hittan óra Zsuzsa nénivel

Minden csütörtök délelőtt eljön hozzánk a Zsuzsa néni, aki játékos formában nevel a hitre. Ezen a csütörtökön a szeretetről és a családról beszélgettek. /képek itt/

 

Napíšte nám

Ak máte akékoľvek otázky ohľadom štúdia na našej škole, napíšte nám správu prostredníctvom tohto formulára. Na vaše otázky radi odpovieme.
Meno*:
Priezvisko*:
Váš e-mail*:
Vaše otázky, pripomienky*:
Opíšte prosím text z obrázka*:
komunikujem so serverom, počkajte prosím
* takto označené polia sú povinné

ÁLLÁSAJÁNLATOK

Iskolánk vezetősége ASSZISZTENST keres intézményünk alsó tagozatára.

Az érdeklődők az iskola igazgatójánál

a +421 948 246 331 -es

telefonszámon kérhetnek tájékoztatást.

Novinky - Újdonságok

 • 2018. január 15-19-e között iskolánk fiatalabb tanulói /2-7. évfolyamosok/ sí-és hódeszka tanfolyamon vettek részt. A helyszín ezúttal az Alacsony Tátra szívében elhelyezkedő Tále síközpont volt. Kiváló hóviszonyok, friss levegő, szép idő és remek hangulat volt egész héten. Reméljük jövőre újra találkozunk!!!

  Síverseny eredmények:

  Kezdő lányok: 1. Dobos Ferederika, 2. Dobos Emese, 3. Czompoly Csenge

  Kezdő fiúk: 1. Magyar Dávid, 2. Csorba Kevin, 3. Oceák Dániel

  Haladó lányok: 1. Szilágyi Eszter, 2. Fazekas Zita, 3. Dobos Anna

 • A tehetséggondozó verseny célja a nyelvi információk értelmezésével és alkalmazásával kapcsolatos képességek mérése. Az idegen nyelv tudatos és igényes használatára, valamint a más kultúrák iránti nyitottságra nevel. 2018. január 17- én a járási megmérettetésen intézményünket Szanyi Cynthia, a gimnázium 4. évfolyamának tanulója képviselte eredményesen. A 2B kategória győzteseként továbbjutott a kerületi fordulóba. A fiatalabb tanulók közül Molnár Dominik a 8.A-ból, az 1B kategória sikeres megoldója. Mindkettőjüknek gratulálunk az elért eredményért és a méltó képviseletért!

 • 2017. december 22-én délelőtt közös bűnbánatra és eucharisztia ünneplésre gyűlt össze a tantestület vezetésével az iskola diáksága. Az esperesi körzet papjai miután kiszolgáltatták a bűnbánat szentségét, Mons. Gábor Bertalan, szepsi esperes-plébános vezetésével, Dr. Száraz János buzitai plébános, esperes helyettes, Dr. Juhász Attila, tornai, Fedorka Zsolt, csécsi, Bartko Elek, somodi, Takács Dénes, jánoki plébános és Hornyák Péter, görög katolikus ny. parókus együttmisézésével közösen adtak hálát az eddig kapott kegyelmekért. A főcelebráns elmélkedésében az evangélium alapján arra bátorítva az egybegyűlteket, hogy legyenek hűséges hallgatói és befogadói a kimondott és a megtestesült Igének.

 • My, žiaci 5. A a 6. A triedy, sme preto využili Vianočnú poštu a napísali sme mu list. Nemysleli sme v ňom len na svoje veľké priania pod vianočným stromčekom. Priali sme si čosi aj pre svojich súrodencov, rodičov a známych. Navštívili sme najbližšiu poštu, nalepili známku a poslali sme svoje vianočné želania Ježiškovi na adresu: 999 99 Ježiško.

 • Templomaink és közösségeink adventi koszorúján újabb gyertyát gyújtunk, immár a harmadikat. Ha egy kicsit messzebb nézünk családi és közösségi otthonainktól, nem egyszer látunk elhanyagolt gyermekeket, dacos, egymást mardosó embereket, feldúlt családi otthonokat és közösségeket. Gyengék vagyunk és esendők, de erősek leszünk, ha imáink, szenvedésünk és munkánk felajánlásával, mindannyiunk lelkében ismét elevenebb teret engedünk Urunknak, Jézusnak, aki az élő Isten bölcsessége és világossága.

  Kedves kötelességünk, hogy életmagatartásunkkal tanúi legyünk Isten szeretetének. Jó szavunkkal, példánkkal, nevelésünkkel, a rászorultak testi-lelki megsegítésével, a szomorkodók megvigasztalásával sokat tehetünk a jóság és az irgalom terjesztéséért. Igyekezzünk valóra váltani Szent Pál apostol ajánlását: „Örüljetek testvérek, az Úrban mindig, újra mondom, örüljetek. Ismerje meg mindenki szelídségeteket: az Úr közel van. Ne legyetek semmiben sem aggodalmaskodók, hanem mindenben terjesszétek kéréseiteket Isten elé”. (Fil 4,1-6)

 • A Bódva Sportklub szervezésében került megrendezésre, az ünnepek előtt immár hagyománnyá vált, " Karácsonyi futás " Szepsi utcáin, amelyen kicsik és nagyok is versengtek. A 2017. december 16-án megrenezett futóversenyen Harajda Réka, iskolánk IX.A osztályos diákja, a 9 km-es távon harmadikként futott célba. Szívből gratulálunk!

 • 2017. december 15-én karácsonyi műsorral köszöntöttük az egybegyűlteket. Hálát adtunk az együtt megélt napokért. Áldott adventi várakozást kívántunk mindenkinek.

 • Az 5.A osztály tanulói mézeskalácsot sütöttek és díszítettek a Városi könyvtárban. Nagyon kellemes volt a hangulat és a mézeskalács illata, még közelebb hozta szívünkbe a szeretet ünnepét!

 • „ A matematika egyik forrása az ember játékos természete,

  és éppen ezért nemcsak tudomány a matematika, hanem művészet is.“

  Péter Rózsa

  Iskolánkban lezajlott 2017.12.13-án és 14-én a PITAGORASZ matematika verseny 39. évfolyamának iskolai fordulója. A P3,P4,P5,P6,P7,P8 kategóriákban a 3.,4.,5.,6.,7.és 8.osztályos tanulók mérték össze a tudásukat.

  Összesen 30 tanuló vett részt a versenyen, akik szabadidejükben szívesen foglalkoznak érdekes matematikai feladatok megoldásával. A versenyzők nagy lelkesedéssel készültek a megmérettetésre, sok– sok logikai feladat megoldásával otthon és az iskolában matematika szakkör keretén belül.

 • Lezajlottak a Pitagorasz matematika verseny iskolai fordulói, melyeken az 5-8 évfolymokból 9 sikeres megfejtőt számláltunk.

  Szívből gratulálunk!!!

  P5 - Pápai Zsófia, Czompoly Csenge, Oceák István, P6 - Kovács Norman Gábor, Oceák Dániel, P7 - Viszlay Eszter, Gulya Szilveszter, Štofan Barbara, P8 - Pillar Tamás

 • Karácsony jön , manócskák ! Játszva, dalolva várjuk az ünnepeket. Hull a hó Hull a hó Fénylő táncoló Hull a hó Hull a hó Szép és csillogó

 • Mindenki örömére lehullott az első hó, így délután elkészültek az első hóemberek.

 • December 6-án hozzánk is eljött a Mikulás,

  Nagyon várta kicsi és nagy egyaránt!

  Énekkel kedveskedtünk neki,

  a csomagért legyen hálás mindenki!

  FOTÓGALÉRIA

 • Napköziből a könyvtárban voltunk. Lámpásokat készítettünk, melyek otthon a karácsonyi asztalt fogják díszíteni. Ráhangolódva az ünnepekre egy szeretetről szóló mesét is megnéztünk. FOTÓGALÉRIA

 • Hagyományosan Kassamindszenten (Valaliky) került megrendezésre a járási kosárlabda döntő, ahol a környék legjobb csapatai versenyeztek egymással. Idén új csapattal, kiváló teljesítménnyel, ismét remekeltünk. A résztvevő 5 csapat közül az előkelő 2. helyet sikerült megszereznünk, úgy, hogy a bajnoki cím is csak karnyújtásnyira volt. Gratulálunk a kosaras fiúknak!

 • Idegen nyelveket tudni szép, a hazait pedig lehetségig mívelni kötelesség.” /Kölcsey/

  Az európai nyelvpolitikai célok közül rokonszenves a kívánatosnak tartott „másfél” idegen nyelv: hogy tudjunk egy nyelvet jól, és legalább még egyet valahogy. A „valahogy nyelvtudás” bizonyos helyzetekben legalább olyan fontos, értékes lehet, mint a tökéletes . Idegen nyelvet rosszul használni is jobb, mint sehogy - a lényeg, hogy megszólalj. A nyelvet ugyanis elsősorban valós helyzetekben lehet elsajátítani. Az idegen nyelvet a legtöbb ember praktikus okból – tájékozódásra, ismeretszerzésre, kapcsolatteremtésre – használja. „Annyit tudok, hogy nem adnak el.” És ezt a „népi” nyelvtudást, „konyhanyelvtudást” a maga helyén értékelni kell. Ebből még kifejlődhet alaposabb tudás is.

 • Iskolánkban is hagyománnyá vált, hogy a karácsonyt megelőző időszakban adventi koszorúkkal díszítjük osztályainkat. A profán világ is ezt teszi. Igaz, számukra ez inkább csak dekoratív elem. Mi, katolikus keresztények áhítatunk elmélyítésére, lelki előkészületünk fokozására használjuk. Hétfőn, a tanítás kezdetén Isten áldását kértük igyekezetünkre és jó feltételeinkre, hogy advent napjaiban növekedjen bennünk is a hit, a remény és a szeretet. Advent első vasárnapján a történelmi egyházak lelkipásztorainak imáival kísérve is bensőséges ünneplés közepette gyúlt meg az első gyertya a város főterén elkészített koszorún. Ott, rövid kultúrműsorral a Szepsi Asszonykórus, a Živena és a Boldog Salkaházi Sára Egyházi Iskolaközpont diákkórusa kedveskedett a szépszámú megjelenteknek. KÉPGALÉRIA

 • A Boldog Salkaházi Sára Egyházi Iskolaközpont a szülői szövetséggel karöltve 2017. december 2-án, 9.00-órai kezdettel őszvégi – karácsonyváró CSALÁDI NAPOT szervezett. Napjainkban, amikor megkérdőjeleznek évezredes értékeket, jó volt ismét együtt látni a felelősségteljes szülőket, pedagógusokat és egyházi személyeket. Ha egy képet összefirkálnak, nemcsak a művet sértik, de az Alkotóját is. Ha egy képet restaurálnak, nemcsak a művet tisztelik meg, de az Alkotóját is.

  Iskolánk, ünnepségeink, nevelésünk, találkozásaink is ezt a célt szolgálják. Az ajándékba kapott adventi naptár, amelynek ablakát esténként egy-egy jócselekedet révén lehet csak kinyitni, remélhetőleg tevőlegesen segíti elő a helyes karácsonyvárást, az Úr érkezését közösségeinkbe és családjainkba. Gyermekeink az adventi naptár mellé feladatot is kaptak – készíteni egy doboz szeretetet, azoknak a miskolci árvaházi gyerekeknek, akiknek kevesebb jutott a földi szeretetből. Adja Isten, hogy Karácsony szent ünnepén gyermekeink örömmel hozzák vissza templomunk betlehemi jászolához a jócselekedetek bizonyságát, ajándékképen az Égi Ajándéknak, hogy látva lássuk és hallva hallhassuk – papa, ma, gyerekek, csupa szív és szeretet. https://plus.google.com/u/1/106383709686156413865/posts/1LZWrR7dmSw

 • Az elsőseink már nagyon várják a Mikulást.


 • December 1. az AIDS világnapján gimnazista diákjaink rendhagyó biológiai óra keretén belül betekintést nyerhettek az egyes nemi betegségekbe és azoknak a terjedésébe, következményeibe.

  Karaffa Diana 4. gimnazista diákunk, prezentáció formájában számolt be a HIV vírusról. Egy rövid oktatófilm megtekintése után kvíz feladatok megoldására került sor. Bízzunk benne, hogy diákjaink számára tanulságos volt ez a délelőtt.

 • Dňa 30.11. 2017 sa žiaci gymnázia a starší žiaci ZŠ zúčastnili divadelného predstavenia v Historickej budove Štátneho divadla v Košiciach. Išlo o jednu z najhranejších hier Antona Pavloviča Čechova Ujo Váňa. Postmoderné spracovanie klasickej komédie plnej irónie a smiechu zaujalo všetky vekové kategórie. ,,Predstavenie bolo veľmi dobré, veľa sme sa nasmiali“ ( Rebeka R. IX.A). Po predstavení sme v žiadnom prípade nemohli vynechať chutné jedlo a návštevu Auparku.

 • Takto vidíme my rozprávkové bytosti.

 • A Petőfi Irodalmi Múzeum-A Magyar Nyelv Múzeuma és az Anyanyelvápolók Szövetsége anyanyelvi csapatversenyt hirdetett „Anyanyelvi játékok, játékos anyanyelv” címmel a felvidéki általános- és középiskolás tanulók számára. A középdöntők három helyszínen zajlottak, iskolánk 2017. november 29-én Tornalján mérhette össze tudását a többi csapattal. A verseny fő célja anyanyelvünk ápolása, valamint a tanulók nyelvi leleményességének és kreativitásának a fejlesztése.

  Iskolánkat két csapat képviselte a versenyen: 1. csapat tagjai: Czompoly Csenge, Herczeg István, Pápai Zsófia, Viszlay Boglárka. A 2. csapat tagjai: Viszlay Eszter, Kuzma Ádám, Gulya Szilveszter, Gacsay Bence Barnabás. A vetélkedőn tanulóink a második és a hatodik helyezést érték el. Gratulálunk az elért eredményeikhez!

 • 2017. november 25-én a péderi nyugdíjasoknak szerezhettünk örömöt kultúrműsorunkkal, csengő énekünkkel.

 • Puss Sándor jezsuita atya vezetésével 2017. november utolsó hétvégéjén tartotta Eperjesen a jezsuiták lelkigyakorlatos házában második közös lelkigyakorlatát az intézmény tantestülete. A szombat délutáni szentmisében a pedagógusok bekapcsolódtak a meghirdetett 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust előkészítő munkálatok sikeréért végzett imádságba.

  Korunk ideológiai és kulturális gyarmatosítása idejében jót tett elcsendesedni és számot vetni a valódi értékekről. Látva látni és láttatni, hogy Isten újdonsága sohasem bocsátkozik megalkuvó tárgyalásokba, hanem a jövőbe néz.

 • 2017. november 24-én diákjaink ügyességi csapatversenyen vettek részt, a gyermek atlétikai szövetség szervezésében. A megmérettetésre az északi utcai alapiskola tornatermében került sor.

  Iskolásaink, 14 csapat között, az előkelő 2. helyet szerezték meg. Futottak, dobtak, ugortak, ugróköteleztek, akadályokat győztek le és nyolcuk összesített eredménye alapján lettek dobogósok.

  Csapatunk tagjai: Fazekas Zita(3.A), Bartaloš Boženka, Kovács Richárd, Rudy Márk (4.A), Magyar Dávid (5.A), Dobos Frederika, Fazekas Vivien, Takács András (6.A)

 • 2017. november 17-én a Magyar Állatorvosok Világszӧvetsége meghívásának eleget téve, Kassán,a Jázmin Hotel dísztermében énekelhettek diákjaink.

 • A sok játék mellett készítettünk négy évszakos képeket, melyek öltözőnk falát fogják díszíteni.

 • 2017. november 15-én Széphalomra látogattunk a Magyar Nyelv Múzeumába, ahová Nagy Gabriella VIII.A osztályos tanulónkat várták a nemzetközi Szépíró verseny döntőjébe! Nagyon erős volt a mezőny! Komoly teljesítményt vártak el a kárpátaljai, erdélyi, felvidéki és az anyaországi tanulóktól. Méltón helytálltunk, Gabriella II. helyezett lett. Szívből gratulálunk neki!

 • Meséskönyvet készítettünk az egyik megtanult mese alapján. Nagy kedvvel vetettük bele magunkat a munkába. Az eredmény önmagáért beszél.

 • ....egyszer volt, egyszer volt, meg hol nem volt. Volt egyszer egy nagy szakállú, nagy szakállú, görbe lábú, görbe lábú kismanó, úgy hívták, hogy Halihó.

 • 2017. november 13 - án intézményünkben a magyar nyelv napja alkalmából Anyanyelvi játékok címmel versenyt hirdettünk felső tagozatos diákjainknak. Négy fős csapatok képviselték osztályaikat. Nagyon jó hangulatban zajlott a verseny, a versenyzők ügyesek voltak, s a Duna TV is meglátogatott bennünket! KÉPGALÉRIA

  https://www.mediaklikk.hu/video/csalad-barat-2017-11-13-i-adas/#

 • Iskolaközpontuk diákjai a péntek délelőtti előadásokat tekintették meg. KÉPGALÉRIA

 • Hagyományos Márton-napi Családi délutánunkat az ünnephez fűződő énekek és versek elmondásával kezdtük.A kézműves foglalkozás során befőttös üvegekből lámpásokat készítettünk.Miután besötétedett, pedagógusok,szülők és gyermekek együtt indultunk el az óvodánk körüli sétánkra.A gyermekek kezében lévő lámpások fénye, fénykígyóként kúszott a sötétben.A lámpások fényét minden gyermek haza vitte otthonába,hogy a törődés lángja ott tovább világítson.

 • A beszámolók és a képek magukról beszélnek:

  „Ja som sa veľmi dobre cítila na tejto hodine. Na slovenčine sme pripravovali mandarínkovú tortu a celú hodinu sme sa rozprávali s pani učiteľkou po slovensky ako sa robí torta, na hodine predtým sme sa rozprávali o príprave torty. Výsledok, naša torta bola veľmi chutná. Ponúkli sme aj pani učiteľkám.“ Emese D.

  „Veľmi zaujímavá bola hodina slovenského jazyka. Pripravovali sme tortu. Ja som robil krém, v ktorom boli mandarínkový kompót, smotana na šľahanie, vanilkový puding bez varenia a vanilkový cukor. Ja a Dávid sme ponúkli tortu v riaditeľni, spolužiačky ponúkali tortu učiteľom a zvyšok sme zjedli my. Torta bola výborná!“ Krištóf Ny.

 • Egy napocska jár az égen, Két csacsi legel a réten. Három bárány versenyt béget, Négy évszak tesz ki egy évet. Öt gomb van a kabátomon, mi pedig versengünk matekon. KÉPGALÉRIA

 • Intézményünk tanulói ma belekóstolhattak a gyertyakészítés művészetébe. A 6.A osztály tanulói nagyon ügyesek voltak, alkottak és alkottak...Nagyon szép munkák (gyertyák) készültek. A látvány magáért beszél!

 • 2017.november 6-án az ügyességi többpróba téli fordulóján vettek részt felső tagozatos diákjaink. A megmérettetést a ČSA utcai szlovák tannyelvű alapiskola tornatermében szervezték meg, nagy örömünkre. Minden versenyző távolugrott, dobott, rúdra mászott és futott. Résztvevők: Horváth Veronika (5.A), Dobos Emese(6.A), Kaputa Marianna (8. A), Magyar Vanessa (8. A), Magyar Dávid (5.A), Grulyo Miguel (6.A), Péter Szilárd (8.A). Érmeseink a következők:

  1. hely: Nagy Dániel (1.G)

  2. hely: Tóth Tamás (9. A)

 • Jednou konverzačnou témou v 5. ročníku je s názvom "Čakáme návštevu". V rozhovore v učebnici deti s mamou pripravujú chlebíčky pre hostí. A tak, naši piataci, si vyskúšali svoju kreativitu a pripravili chlebíčky, ktoré na konci hodiny s chuťou zjedli. Samozrejme, ušlo sa aj učiteľom. KÉPGALÉRIA

Novinky

Kontakt

 • CIRKEVNÁ SPOJENÁ ŠKOLA - EGYHÁZI ISKOLAKÖZPONT, Cirkevná MŠ,ZŠ a gymnázium bl.Sáry Salkaházi s VJM - Boldog Salkaházi Sára Egyházi Óvoda, Alapiskola és Gimnázium, Moldava nad Bodvou-Szepsi
  Českoslovenkej armády 15, Moldava nad Bodvou
 • +421915 900 132

Fotogaléria