OBSAH - TARTALOM

 • Ilyenkor ősszel, gesztenyeéréskor, érdekes figurák készithetők. A 4. A osztályban egész állatkertnyi élőlény gyűlt össze.

 • Aktualizácia údajov

  Dáta z programu aScAgenda boli aktualizované
 • 2017. szeptember 11-én a  VE:KK:ER színház látogatott el hozzánk. Másodikosaink az (E)MESE című
  nevelési foglalkozás részesei lehettek. A félelmekről és a kirekesztésről szóló játék végén
  mindenkiben sikerült megszüntetni ezeket az érzéseket.

 • Padjaink felújításával indult az első munkára nevelés óra a IV. A osztályban. Szebb kӧrnyezetben a tanulás is jobban megy.  Így talán majd jobban vigyázunk a dolgainkra, hiszen a mi munkánk van benne.

 • 2017. szeptember 3-án került sor intézményünk 3. tanévnyitó ünnepségére. Ökumenikus igeliturgia keretében kértük Teremtőnket, hogy adjon erőt, bölcsességet és hitet mindnyájunknak a helyes úton való maradáshoz.  Hirek_itthonrol-GB.doc

 • 2017. szeptember 1-2-án a Szent Imre Katolikus Iskola jubileumi ünnepségén voltunk jelen Nyíregyházán. A pénteki napon a Határtalan munkaközösség óvodai "Hit és egészség" szakmai programjában vehettünk részt. Szombaton pedig az intézmény 25 éves fennállásának megünneplésére került sor. 

 •  2017. június 30-án került sor iskolánk tanévzárójára és kilencedikeseink ballagási ünnepségére.

  A szepsi római katolikus templomban ökumenikus istentisztelet keretében adunk hálát az elmúlt évért.            Tanevzaro_-_igazgatoi_beszed_2017.doc

 • Osztálykirándulás Eperjesen

  A gimnázium 3. osztályának diákjai 2017. június 29-én, Eperjesre, Szlovákia harmadik legnagyobb városába látogattak el. Láthatták Szlovákia egyik leghíresebb műszaki műemlékét a Solivart, a gótikus Szent Miklós plébániatemplomot, a görög katolikus Keresztelő Szent János Székesegyházat és további sok érdekességet. A kirándulás egy közös fagyizással és sütizéssel zárult a belvárosban. Mindenki elégedetten és újabb élményekkel gazdagodva térhetett haza.

 • 2017. június 28-án került sor a katolikus fenntartású egyházi iskolák országos tanévzáró ünnepségére Komáromban. Szentmise keretében adtunk hálát az elmúlt tanévért. Ünnepségünket jelenlétével megtisztelte Menyhárt József, az MKP elnöke is. Egész éves munkájáért iskolaközpontunkból elismerésben részesült Pogány Éva óvónő, a diákok közül pedig Szanyi Márk és Nagy Dániel. Csapatunk lelkileg feltöltődve, élményekkel gazdagodva tért haza. http://www.hirek.sk/itthon/20170628161953/Kozos-tanevzarot-tartottak-a-hazai-magyar-katolikus-iskolak.html

 • Június 27-én a Jászói barlang szépségeit csodálhattuk meg az alsó tagozatos kisdiákjainkkal.

 • "Ragyogj, mert szép vagy és ragyognod kell!  Mert lelkedben rejtett csillag tüzel.

  Ragyogj , mert Isten üzenete vagy!  Szebb lesz tőled a világ, s boldogabb!"  

 • 2017. június 22- 24. között valósult meg az alapiskola legidősebb diákjainak utolsó közös kirándulása. Sokan először pihenhettek a Balaton partján. A nagy hőségben nemcsak a Balaton hűsítő vizét élveztük, hanem egy kerékpártúra keretén belül megcsodálhattuk Balatonfüred és Tihany nevezetességeit. Nem hagytuk ki Jókai Mór Emlékházát és a Tihanyi Apátságot sem.  A túra nem volt zökkenőmentes, de így talán emlékezetesebb marad. Volt fáradság „én tovább már nem megyek”, nagyon kemény bicikliülés „jaj a fenekem”, lyukas gumi „de Dorián megjavította” . A kisebb nehézségek ellenére másnap sokan büszkén megjegyezték, hogy 50 km-t letekertem. Harmadik nap Balatonszárszóra is ellátogattunk. Itt egy kis hangulatos múzeum őrzi József Attila emlékét. A fiatalok majdnem egy órát töltöttek itt, amit interaktív játékok kipróbálásával, megzenésített versek hallgatásával és olvasgatással töltöttek. Az együtt töltött idő felejthetetlen marad mindannyiunk számára.

 • Osztálykirándulás Kassán és Jászón

  Az V.A osztály tanulói 2017.június 22-én ellátogattak Kassára ,ahol nagy élményben volt részük,mert összekötötték a kellemeset a hasznossal. Első utunk az Anička – DETSKÝ AREÁL-ba vezetett,ahol kitombolhattuk és kijátszhattuk magunkat a szép zöld természetben. Mini golfoztunk, a labirintusban bújócskáztunk, rolleroztunk, trambulinoztunk, kipróbáltunk minden mászókát és csúszdát. Délután ellátogattunk a KELET -SZLOVÁKIAI MÚZEUM-ba, majd a városi kilátóból  a DÓM - ÉSZAKI TORNYÁBÓL megcsodálhattuk Kassa városát. Végül az éneklő szökőkútban megmártóztunk,hogy egy kicsit felfrissüljünk a nagy melegben.Másnap 2017.június 23-án Jászón jártunk a cseppkőbarlangban, majd tettünk egy sétát a tó körül és megnéztük a premontrei kolostort. Sok mindent láttunk .Fáradtan, de élményekkel telve tértünk haza.

 • 6.A osztálykirándulás Liptószentmiklóson

  2017.6.18-tól 20-ig, a 6.A  tanulói osztálykiránduláson vettek részt, Liptószentmiklóson. Érkezésünk napján ellátogattunk a Deményi jégbarlangba, amelyben túravezetőnktől sok érdekességet hallottunk erről a barlangrendszerről és környékéről. Este pillecukorsütés közben nagylelkűen jóllakattuk a liptói szúnyogokat is. Nem cukorral! Másnap strandolásra adtuk a fejünket. A Tatralandia sós vizét és csúszdáit mindannyian nagyon élveztük. Az utolsó napon Liptószentmiklós főterét tekintettük meg. Élményekben gazdagon, jókedvűen tértünk haza. 

 • 2017. június 22-23. között intézményünk 7.A osztályos tanulói és 2.G osztályos diákjai a Zempléni Kalandparkba látogattak el, ahol izgalmas napot tölthettek el: megcsodálhatták a gyönyörű kilátást, a bátrak kipróbálhatták a siklást, utána pedig bejárták a magyar kálváriát is. A kikapcsolódás, a felhőtlen játék, a csónakázás, vízi biciklizés a Smaragdvölgyben folytatódott. A következő nap Kossuth Lajos szobráról sem feledkeztünk meg Sátoraljaújhelyen. Élményekkel teli hátizsákokkal érkeztünk haza.

 • Ökumenikus imazarándoklat Szepsiben

  2017. június 22-én a közös tanúságtétel reményében ökumenikus imazarándoklatra invitáltak minden jóakaratú embert a szepsi történelmi egyházak lelkipásztorai Szent Pál apostolnak a Timóteushoz írt első levele alapján (1 Tim 2,1-6): 1Mindenekelőtt arra kérlek, végezzetek imát, könyörgést, esedezést és hálaadást minden emberért; a királyokért 2és az összes elöljárókért, hogy békés, nyugodt életet élhessünk, szentségben és tisztességben. 3Ez jó és kedves üdvözítő Istenünk szemében, 4aki azt akarja, hogy minden ember üdvözüljön és eljusson az igazság ismeretére. 5Hiszen egy az Isten, egy a közvetítő is Isten és ember között: az ember Krisztus Jézus, 6aki váltságul adta magát mindenkiért és tanúságtételül a meghatározott időben.”

  A történelmi egyházak előjárói és hívei a város kulturális és sportfesztivál napjaihoz csatlakozva hagyományteremtő, közös, imádságos, tanúságtevő gyalogoszarándoklatra a római katolikus templomból indultak, ahol a bevezető elmélkedés és imádság után a református templomban imádkoztak, majd megállva a görög katolikusok felszentelt imahelyén könyörögtek. A zarándoklat a város feletti keresztnél végződött, ahol a közös imádság után a lelkipásztorok áldást közvetítettek, miután maguk a zarándokok is áldást kértek és adtak a városra és lakosaira.

 • A 8.A osztály tanulóival háromnapos poroszlói osztálykiránduláson vettünk részt. Meglátogattuk a Tisza-tavi Ökocentrumot, amely szórakoztató módon, modern, interaktív szemlélettel, játékosan tárta elénk a Tisza-tó természeti kincseit, bemutatva Magyarország második legnagyobb tavának gazdag élővilágát. Itt található Európa legnagyobb édesvízi akváriuma is, amelyben többek között az egykoron élt halóriást, a vizát csodálhattuk meg. Mindenki számára felejthetetlen élmény volt, amint 1,5-2 méteres példányai a fejünk fölött úsztak át. A látogatás része volt még egy rövid 3D mozifilm, amely bemutatta a környező természetet mind a négy évszakban. Másnap részt vettünk egy élménydús kenutúrán és náhányan még kerékpárral is felfedezték a környék természeti szépségeit. Tartalmas és kissé fárasztó három nap után feltöltődve, szerencsésen érkeztünk haza.

 • 20. 6. 2017
  Kassára kirándultunk: átsétáltuk a főutcát - sasszemekként érdekességek után kutatva mind a földön mind a háztetőkön. Imát mondtunk Salkaházi Sára szobránál, fagyival hűsöltünk, a városi parkban homokszobrokat és tavirózsát csodáltunk, majd végül a játszótéren is kiugráltuk magunkat.
 • A Kerekítő évadzáró foglalkozásához érkezett. A Mondókás móka - baba-mama fél órák üde színfoltot jelentettek havonta a kicsiknek és anyukáknak. A foglalkozások kezdeményezői óvodánk anyukái, támogatói az iskolaközpont és a helyi Csemadok alapszervezete voltak. Magyar népi mondókák és játékok, hangszeres dallamok, ill. Kerekítő Manó ünnepekhez és évszakokhoz kapcsolódó vidám bábjelenetei izgalmas perceket szereztek mindenkinek, aki októbertől júniusig részt vett a foglalkozásokon.

strana:

Novinky

Kontakt

 • CIRKEVNÁ SPOJENÁ ŠKOLA - EGYHÁZI ISKOLAKÖZPONT, Cirkevná MŠ,ZŠ a gymnázium bl.Sáry Salkaházi s VJM - Boldog Salkaházi Sára Egyházi Óvoda, Alapiskola és Gimnázium, Moldava nad Bodvou-Szepsi
  Českoslovenkej armády 15, Moldava nad Bodvou
 • +421915 900 132

Fotogaléria