OBSAH - TARTALOM

KEREKECSKE DOMBOCSKA

MENTOROK

Nagy István - igazgató  

Gábor Bertalan - esperes-plébános, lelki igazgató

Zachariaš István - Kassa megye alelnöke

Köteles László - a CSEMADOK országos alelnöke 

Iván Tamás - az ICS országos alelnöke

Balogh Gizella - igazgatóhelyettes

Kovács Tamás - vállalkozó

Haraszti Denisa - a szülői szövetség elnöke

Nyíri Péter - vállakozó

Tóth József - vállalkozó

Nagy Imre - pedagógus

Kontakt

 • CIRKEVNÁ SPOJENÁ ŠKOLA - EGYHÁZI ISKOLAKÖZPONT, Cirkevná MŠ,ZŠ a gymnázium bl.Sáry Salkaházi s VJM - Boldog Salkaházi Sára Egyházi Óvoda, Alapiskola és Gimnázium, Moldava nad Bodvou-Szepsi
  Českoslovenkej armády 15, Moldava nad Bodvou
 • +421915 900 132

OCHRANA OSOBNÝCH ÚDAJOV

ERASMUS+ projekt 2017-2019

„Zöld ünnepek és jeles napok projektmódszerrel és élménypedagógiával az óvodában”

Miért válaszd a Salkaházit ?

Szeretetteljes Aktív Lendületes

Keresztény/tyén Anyanyelvi 

Hiteles Áldozatos 

Zenekedvelő Innovatív

Počet návštev: 664862

ISKOLA

ÓVODA

          Novinky zo škôlky - Újdonságok az óvodából Novinky zo škôlky - Újdonságok az óvodából

Legyen ősz vagy tél, tavasz és nyár
A Napocska ovi tárt karokkal vár.

smiley

Óvodánk a közösségi hálón

/kattints a képre/

Óvodások évvégi kirándulása

2017.06.20.

Ma Kassára kirándultunk: átsétáltuk a főutcát - sasszemekként érdekességek után kutatva mind a földön mind a háztetőkön. Imát mondtunk Salkaházi Sára szobránál, fagyival hűsöltünk, a városi parkban homokszobrokat és tavirózsát csodáltunk, majd végül a játszótéren is kiugráltuk magunkat. /Fotógaléria/

OVI OLIMPIA

2017.06.12-én Ovi olimpián vettünk ma részt Buzitán, amit a helyi óvoda szervezett. Nagyszerű hangulatban telt a délelőtt, a nagycsoportos fiúk lelkesen képviselték óvodánkat. /képgaléria/

VIII. Ipolyi Arnold Népmesemondó Verseny országos döntője Rozsnyón

Június 4.-én és 5.-én került megrendezésre a VIII. Ipolyi Arnold Népmesemondó Verseny országos döntője Rozsnyón. A kétnapos rendezvényen több mint 90 versenyző vett részt (óvodásoktól középiskolásokig). Jóvoltukból a népmesék csodálatos világába, birodalmába érezhettük magunkat. A szervezők különböző programokról is gondoskodtak - a versenyzés mellett kézműves foglalkozáson, interaktív előadáson, játszóházi programon is részt vehettek a gyerekek. Óvodánkat és egyben iskolaközpontunkat Balta Rita képviselte, Az iregi kakasok c. népmesével bronzsávos besorolást nyert. Gratulálunk neki!

Ügyes mesemondók

/kattints a képre/

Óvodásaink a dal és vers mellett idén már a mesemondásban is bizonyították rátermettségüket. Balta Rita és Kovács Réka az Ipolyi Arnold mesemondó verseny várhosszúréti elődöntőjéről arany és bronz sávos elismeréssel tértek haza.

Az ovodások vers és prózamondó XIV. találkozója

A vers és prózamondók XIV. találkozóján vettünk részt - két talpraesett és bátor szavaló kiscsoportosunkkal - amit a kassai óvoda szervezett.

/kattins a képre/

Solymászat az óvodában

A szomszédos Vidám Zebra óvoda sólymokat csodált és látott vendégül, amire mi is meghívást kaptunk. https://www.facebook.com/napocskaovodaszepsi/photos/pcb.447481132260361/447480608927080/?type=3&theater

Föld napja

 

A" Föld napja" alkalmából megrendezett rajzversenyen, óvodánk növendéke Drága Réka, alkotásával első helyezést ért el, melyhez szívből gratulálunk!

JELMEZBÁL

Óvodánkban nagy izgalommal vártuk a jelmezbált. A farsangi készülődés már hetekkel korábban elkezdődött, csoportszobánkat díszbe öltöztettük. Vidám farsangi dalokkal, versekkel, mondókákkal ismerkedtünk, álarcot nyírtunk, ragasztottunk, festettünk. Február 1.-én, szerda délután aztán óvodánkban is felcsendült "Itt a farsang áll a bál"- kezdetű gyerekdal. A sok mosolygós arcú kisgyerek különféle jelmezekbe öltözve dalolta a dalt. Rövid kis műsorunkban énekeltek, táncoltak, jelmezbemutatót tartottak, játékokat játszottak. A jelmezek jól sikerültek, szebbnél szebbek voltak. Ahogy lenni szokot póktól a varázslóig, kalóztól kis virágig minden akadt. Királylányból 3 is volt. A mulatozást követte az elkészített finomságok falatozása. Bízunk benne, hogy a hagyomány szerint sikerült elijeszteni a hideget és hamarosan beköszönt a tavasz.

ADVENT - meggyújtottuk az első gyertyát

/kattints a képre/

 

Játszóház

  

2016. október 26.-a délutánjára játszóházi találkozóra kaptak meghívót az óvoda növendékeitől a szülők és a hozzátartozók. A találkozó kezdetén a gyermekek rövid kultúrműsorral kedveskedtek, majd a helyi esperes-plébános az iskola igazgatójával egy fatima-i Mária-szobrot és rózsafüzéreket adományozott a gyermekeknek és az óvónőknek, mert nem mindegy az, hogy a gyermek kire néz fel és kihez tanul meg kiáltani. http://www.romkat.sk/index.php?id=23&show=SP254

Népi foglalkozás

/kattints a képre/

2016.10.20. Tegnap immár másodszor találkoztunk óvodásainkkal egy népi, táncos , zenés foglalkozás keretén belül. Az új hangszer, amivel megismerkedtünk, a koboz volt.

Meghívó – kézbesítés

2016. október 19-én a Boldog Salkaházi Sára Napocska Egyházi Óvoda növendékei a tanító nénik vezetésével meghívót kézbesítettek az őszi játszóházuk rendezvényére, amely október 26-án, szerdán délután 15:30-kor kezdődik az óvoda játszótermében.  A fényképek önmagukért beszélnek.

Dalostalálkozó

A három vándorserleg egyike a Napocska oviban! Óvodásaink a Százszorszép óvoda által szervezett X. Dalostalálkozón vettek részt.

Európai autómentes nap jegyében

Izgalmas délelőtt az Európai autómentes nap jegyében - vonatozás a város többi óvodásával és utazás tűzoltóautóval meg "célbaoltás" a jászói önkéntes tűzoltók jóvoltából (a helyi szabadidőközpont szervezésében).

/kattints a képre/

Természetvédelmi nap

Ünnepélyes tanévzáró

Ökumenikus istentisztelet keretében adtak hálát a lezárult tanévért az iskolaközpont diákjai, pedagógusai, szülők. Ott voltak az óvodások is, akik az értékelés során külön is ki lettek emelve, amit boldog mosollyal jutalmaztak.

Ballagás - évzáró az óvodában

Kedves műsorral zárult az óvoda első éve - búcsúzott az óvodától Dávid és Viktor; ünnepelni gyűltek össze gyerekek, szülők, pedagógusok.

/kattints a képre/

Évvégi kirándulás az állatkertbe

Nagy élmény volt az óvodások számára az első osztálykirándulás - buszozás Kassára, állatkerti séta, nézelődés, közösen szerzett új ismeretek.

 

/kattints a képre/

Családi délelőtt a tűzoltóságon

/kattints a képre/

Az óvodások és szüleik látogatása a helyi tűzoltóságon - ismerkedés a tűzoltók munkájával, járműpark csodálása, felszerelés-próba és sok élmény.

DOB

/kattints a képre/

A tanév végén óvodásaink  a legősibb hangszert, a dobot próbálhatták ki. Ez a találkozás a bátorság próbaja is volt, mert a dob bizony nagyon hangosan szól.

Gyermeknap (3. családi nap)

2016.06.04.

Együtt a család, együtt az ovisok - gyermeknap ovis szemmel. Vidám, napocskás napunk volt .

 

/kattints a képre/

Új mosolyok a Napocska alatt


  /kattints a képre/

Pünkösd hétfő

"Szálljon erre a házra az Isten áldása, mint pünkösdi harmat a piros rózsára."
Pünkösd hétfő az ünnepről szólt az óvodában.
 

Anyák napi műsor

Az iskolaközpont által készített műsorban az édesanyákat az óvodások is kedvesen és mosolygósan köszöntötték.
További képek: https://goo.gl/lkTzEQ

Föld napja

Mi így készültünk.

/kattints a képre/

Verses találkozó

Óvodásaink az idei tanévben második versenyükön bizonyították ügyességüket a kassai magyar óvoda által szervezett XIII. vers és prózamondók találkozóján.

/kattints a képre/

II. Nyílt nap az óvodában

/kattints a képre/

13 apríl 2016

Második alkalommal fogadtunk teljes délelőtt kis vendégeket óvodánkban, akik ezúttal is nagy érdeklődéssel, izgalommal érkeztek, és jókedvűen távoztak

 

I. Nyílt nap az óvodában

/kattints a képre/

Óvodásaink délelőttjébe nyerhetett betekintést az,aki meglátogatta a Napocska óvodát.Torna, versek, kézügyesség, játék. A kis vendégek jól érezték magukat.

Tavaszi munkáink

/kattints a képre/

Egyik foglalkozásunkról....

A múltheti témánk az emberi test volt. Képek segítségével beszéltünk róla, lefestettük magunkat, a kicsik lerajzolták kezüket. Mondókát is tanultunk. /kattints ide/

Torna

Tornászni nagyon szeretünk, minden napunkat tornával kezdjük. /kattints ide/

Így fejlesztjük magunkat

A munkafüzetben rendszeresen dolgozunk. /kattints ide/

"Mondjuk helyesen "

Eljött hozzánk Éva néni, aki "Mondjuk helyesen " beszédfejlesztő órát tartott nekünk. / tovább kattints a képre /

Lehullott az első hó, aminek nagyon örültünk smiley

/ tovább kattints a képre /

Imi bácsi hangszerbemutatója

Ezúttal a "medvehangú" brummogós hangszerrel, a basszusgitárral ismerkedtünk meg.

/ tovább kattints a képre/

/ tovább kattints ide/

Az óvodások ismernek egy újabb hangszert - a brácsát.

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt citera

A legújabb hangszerbemutatón a citerával ismerkedhettek meg az óvodások. / tovább kattints a képre /

Ismerkedünk a gitárral  / tovább kattints a képre /

Óvodások a karácsonyi műsorban

/ tovább kattints a képre /

Készül a karácsonyi műsor

 / tovább kattints a képre /

Látogatás az óvodában is....

2015. december 7-én reggel 8:00-kor meggyújtottuk az ádventi koszorúk második gyertyáit is. Az áhítat után az egyházi óvoda látogatása történt, ahol a legkisebbek Szent Miklós emlékére egy könyvet kaptak: a „Fiatalok Bibliáját” és édességet. Öröm volt látni a gyerekek hitre nyiladozó értelmét és az óvó néni pátyolgató szeretetét. / tovább kattints a képre /

Az óvodában is járt a Mikulás

2015.dec.4. Az óvodában is nagy volt a sürgés-forgás a héten. Meggyújtottuk az eslő Adventi gyertyát. Nyírtunk, vágtunk, ragasztottunk, készülődtünk a Mikulás érkezésére. Feldíszítettük a karácsonyfánkat. Pénteken pedig ellátogatott hozzánk is a Mikulás. Nagyon szép és eseményekkel teli hetet tudhatunk magunk mögött./tovább kattints a képre/

smiley Egy délutánunk....

.....képekben. wink

Ovis Márton nap

November 11.-én Márton napján, a Márton napi hagyományokkal ismerkedtünk. Libás asztali díszt készítettünk, közben ezzel kapcsolatos mondókákat mondtunk. /képek itt/

 

Hittan óra Zsuzsa nénivel

Minden csütörtök délelőtt eljön hozzánk a Zsuzsa néni, aki játékos formában nevel a hitre. Ezen a csütörtökön a szeretetről és a családról beszélgettek. /képek itt/

 

Napíšte nám

Ak máte akékoľvek otázky ohľadom štúdia na našej škole, napíšte nám správu prostredníctvom tohto formulára. Na vaše otázky radi odpovieme.
Meno*:
Priezvisko*:
Váš e-mail*:
Vaše otázky, pripomienky*:
Opíšte prosím text z obrázka*:
komunikujem so serverom, počkajte prosím
* takto označené polia sú povinné

Novinky - Újdonságok

 • Az egészséges és a kevésbé egészséges ételekről tartott előadást Martin Červený, a rozsnyói Dialízis Egészségközpont /FMC/ dolgozója. Közösen csoportosítottuk a felsorolt zöldségeket és gyümölcsöket, melyek fogyasztásától egészségesek leszünk, viszont kitértünk a szervezetünkre károsan ható ételekre is. Azt , hogy hogyan kell elsősegélyt nyújtani, saját bőrönkön is tapasztaltuk. Végül mindannyian orvosi maszkot kaptunk ajándékba. Köszönjük szépen.

 • 2018.10.17-én vendégül láttuk a szádudvarnoki Szent István Egyházi Alapiskola tanulóit és tanárait. A délelőttöt közös imával indítottuk, majd az egészséges életmód jegyében játékos vetélkedőt tartottunk. Délután egy közös sétával koronáztuk meg a napot. Köszönet a Szent István Egyházi Alapiskolának az együttműködésért.

  Nagyon szépen köszönjük a meghívást a Boldog Salkaházi Sára Egyházi Iskolaközpontnak, hogy részesei lehettünk egy jól sikerült tartalmas egészségnapnak. Nagyon jó ötletnek tartjuk, hogy a két iskola alsó tagozatosai közös vetélkedőn vehettek részt, és ez a jól sikerült nap is csak ebben erősít meg minket. Bár nem elhanyagolható az a tény sem, hogy ezzel a nappal a diákok egy újabb napja telt el az egészség nevében, a nap legfontosabb hozadéka mégis az volt, hogy a két iskola diákjai megint egy lépéssel közelebb kerülhettek egymáshoz: együtt alkothattak, játszhattak, ismerkedhettek. Nagyon jól éreztük magunkat és ha a szepsi iskola is benne van, örömmel állunk elébe az újabb közös akciónak, mert közös a célunk, és fontos, hogy együttműködve tegyük azt gyümölcsözővé.Köszönünk mindent, jó volt veletek, jó volt nálatok. Köteles Anikó-iskolaigazgató

 • 2018. október 17-én a Boldog Salkaházi Sára Egyházi Iskolaközpont 8. osztályos diákjai Ferencz Attila hitoktató vezetésével a hittanóra keretében meglátogatták a plébániatemplomot és megtekintették a plébániaépület belső berendezését.

  A templomban a lelki és a szellemi gyökerekkel ismerkedtek, rácsodálkozva a múlt és a jelen értékeire, amit felelősen őrizni, ápolni és tovább kell adni nemzedékről nemzedékre.

  A plébánián a rendezett külső és belső környezettel ismerkedhettek meg. Élményük remélhetőleg maradandó lesz és további ragaszkodást fejt ki bennük a jövőt illetően.

 • Az élet gazdagabb lesz,

  ünnepibb és emberibb,

  ha megtöltöd a hétköznapok

  néhány percét

  a rendkívülivel, az emberivel,

  a jóindulatúval és az udvariassal,

  tehát az ünneppel. "

  Márai Sándor

 • Kezdetét vette iskolánkon az egészséges életmód hete, éppen ezért közös sportolással -mozgással indítottuk a délutánt. Ezt követően ínycsiklandó saláták készítésével - kóstolásával, aszalt almával, frissen facsart narancslével enyhítettük éhségünket -szomjúságunkat. Sok - sok hála mindazoknak, akik részt vettek ezen a csodálatos délutánon!

 • A tehetséggondozást nem lehet elég korán kezdeni. Az Interreges pályázatból vásárolt furulyák jó kezekbe kerültek. Sokat kell gyakorolni ahhoz, hogy a hangok szépen szólaljanal meg, de az elsősök nagyon türelmesek.

 • 2018. október 10-én az alsó tagozatosok a Thália Színházban tekintették meg a Csillagokkal táncoló Kojot című előadást.

 • Október 10-én kézműves foglalkozáson vettünk részt a 6.A osztállyal Szepsiben. Herczeg Marika néni természetes alapanyagokból szebbnél szebb állatfigurák készítését mutatta meg nekünk. Baglyot, macskát, egeret tűzokádó sárkányt és kutyát készítettünk. Nagyon jól éreztük magunkat!

 • Sajtos pogácsát sütöttünk - tele szeretettel - és persze sajttal, és hogy szépen megpiruljanak, citerazenével biztattuk őket.

 • 2018. október 8-án a Magyarok Nagyasszonya ünnepén a Boldog Salkaházi Sára Egyházi
  Iskolaközpont VII.A osztályos tanulói a hittanóra keretében Ferencz Attila hitoktató
  vezetésével meglátogatták a szepsi plébánia épületét és lakóit.
  Az ünnep kapcsán Gábor angyal Szűz Mária látogatását idézték Lukács evangélista lejegyzése
  alapján (Lk 1, 26-28): „Üdvözlégy, kegyelemmel teljes! Az Úr veled van! Áldottabb vagy te
  minden asszonynál!”
  Az angyal közölte Máriával, hogy Isten nagy kincset készül rábízni: a világ Megváltóját.
  Mária ezt nem érti, de Istenben bízva, elfogadta a hivatását. Ezzel is példát adva
  mindnyájunknak, hogy bizalommal kutassuk Isten tervét önmagunkról és mondjunk bátran
  igent Isten tervére. Érdemes, mert a tervben és általa szebb, tökéletesebb lesz a világ és
  teljesebb az élet úgy a halálon innen, mint a halálon túl!

 • Szepsiben a Boldog Salkaházi Sára Egyházi Iskolaközpontban 2018. október 8-án emlékeztünk a 13 aradi vértanúra. A lelki találkozó kezdetén és végén Nagy István, iskolaigazgató köszöntötte az egybegyűlteket, ill. köszönte meg a kegyelettejes megemlékezést.

  Egy diák felolvasta a vértanú nevét, egy másik a vértanú születési és a halála dátumát, nemzetiségét és honvédi fokozatát, a harmadik pedig a vértanú utolsó mondatát, majd harang- gongszó kíséretében meggyújtottunk egy-egy szál gyertyát.

  *

 • 2018. október 5-én a Bódva-völgyi és Érchegységi Kulturális Központban tekintettük meg Tündérszép Ilona és Árgyélus történetét.

  Fotógaléria

 • 2018. október 5-én, ismét Dunaszerdahelyen rendezték meg a Diákolimpia országos döntőjét. Iskolánk az atlétikában képviselte régiónkat. A verseny 60, illetve 300 méteres futásból, távolugrásból és krikettlabda-dobásból tevődött össze. Egyéniben és összetettben is hirdettek eredményt. Lányaink : Kaputa Marianna(9.A) és Balázs Rita(7.A) , kiválóan szerepeltek. Ritának sikerült harmadik helyet szereznie a 60 méteres síkfutás döntőjében, így éremmel térhetett haza. Ahogy azt a megnyitón is hallhattuk: „… mindenki győztes, aki eljut egy országos megmérettetésre, és képes felülmúlni önmagát…” Mindannyian nagy örömmel vettünk részt a színvonalas versenyen és elégedetten, új célokat kitűzve jöttünk haza. Gratulálunk a lányoknak és további sok sikert kívánunk minden fiatal sportolónak

 • Matekosaink lelkes csapatot alkotnak, hangulatuk felhőtlen. Célunk a tehetséggondozás. Azt próbáljuk elérni, hogy ne képletek, bemagolt módszerek, alkalmazható tételek után kutassanank a fejükben, hanem engedjék szabadjára a fantáziájukat, és bátran ötleteljenek. Problémát oldjanak meg önerőből. Egyszóval játszanak, nevessenek, kacagjanak, s nem utolsósorban fejlesszék mindennel az eszüket, az agyukat. Egyik legfontosabb szervük, később meghálálja, ha tettek valamit érte.

 • A templomban ismét orgonajáték szólt felvételről. A tantestület, az intézmény növendékei, a szülők, az iskolabarátok és a hívek fokozatosan foglalták el helyüket a templompadjaiban. A becsengetés után, az ünnepi menet az oltárhoz vonult közben az iskola gyermekkórusa Szentlélek, úgy kérünk, szállj le ránk… kezdetű éneket énekelték. A lelki találkozó kezdetén az iskola igazgatója többek között így köszöntötte az egybegyűlteket:

  Kedves diákok, tantestületi tagok, szülők és iskolabarátok!

  Az elmúlt iskolaévben minden hónap elején igyekezetünk rendszeresen találkozni itt Isten-házában, hogy útmutatást, erőt, kitartást, lelki, szellemi és testi egészséget kérjünk mindennapi életünkre.

 • Október 4-én ünnepeljük az állatok világnapját. Az environmentális nevelás keretén belül barátságunkat úgy fejeztük ki, hogy állatokkal díszített öltözékben jöttünk iskolába. Néhány plüssállatot is elhozhattunk és lerajzolhattuk kedvenceinket.

 • Az elmúlt hetekben egy érdekes képzőművészeti technikával ismerkedtünk a gipszöntéssel, illetve lenyomatok készítésével. Akárhogyan vigyáztunk, mindig nagy rendetlenséget csináltunk, de a végén kárpótolt minket a csodaszép végeredmény.

  Fotogaléria

 • Az Interreges pályázatunkból vásárolt hangszerek megérkeztek. Micsoda élmény volt kibontani a vadonatúj dobokat, gitárt, ritmushangszereket, melyeket azonnal ki is próbáltuk és macskazenekart alakítottunk.

 • V priebehu predchádzajúceho týždňa sme si pripomenuli Európsky deň jazykov trochu netradične. Jazykom sme venovali pozornosť, nie len jeden deň ale rovno celý týždeň, na jednotlivých hodinách materinského, slovenského, anglického či nemeckého jazyka. Prostredníctvom rôznych aktivít si žiaci mali možnosť zdokonaliť slovnú zásobu, prebrúsiť si jazyk na jazykolamoch, či vyskúšať tímovú spoluprácu na spôsob televíznej súťaže ,,Piati proti piatim“. Odmenou pre najlepších žiakov boli žolíky, ktoré ich počas tohto polroka zachránia od sklamania zo zlej známky.

 • 2018. október 1-jén és 2-án elsős és másodikos gimnazistáink Honismereti Mozgó Egyetemen bővíthették tudásukat szép hazánkról. Szepesség szellemi, kulturális és társadalmi értékeivel ismerkedtünk, rácsodálkozva, lassan feledésbe merülő, gazdag történelmi örökségünkre. Első nap, átvágva a Branyiszkói-hágón, a Hernád-áttörés hegyi terepe tette próbára a diákokat és tanáraikat. Egybehangzó ítélet szerint megérte. Másnap meglátogattuk szerteágazó magyar emlékhelyeinket a Szepességben, közöttük például Thököly Imre mauzóleumát és a szepesszombati katolikus templomot. A kiránduláson nemcsak mélyítettük tudásukat, felelősségérzetüket a szülőföldért, tiszteleghettünk őseink emléke előtt, de ismerkedhettünk is magyar középiskolás diákokkal. Élményekkel teli szép két nap volt, amit ezúton is köszönünk a szervezőknek. Örülünk, hogy részesei lehettünk!

 • Esik az eső, ujujuj,

  Hozzá még a szél is fúj.

  Ám, ha fúj is, hiába,

  Jó lenni az iskolában.

 • A Nyíregyházi Szent Imre Katolikus Óvoda „Határtalan munkaközössége” által, megtervezett programok támogatják a külföldi testvérintézményi és ifjúsági, civil szervezeti együttműködést, a keresztény kultúra közvetítésének XXI. századi lehetőségeit, a módszertani kultúra fejlesztését, hozzájárulnak az ország – a magyarság kultúrájának jobb megismeréséhez.

  A „Keresztény értékek közvetítése a 21. században” a mai kor technikai lehetőségeinek beépítése a nevelőmunkába” című programjuk keretében részt vehettünk egy nagyszerű képzésen. Köszönjük az élményt, a lehetőséget!

 • Minden évben szeptember utolsó péntekjén tartják a Kutatók Éjszakáját. Ez alkalomból idén gimnazistáink a kassai Steelparkba látogattak el. Interaktív módon megismerkedtek a acélgyártás menetével. Logikai fejtörőket, kirakós játékokat próbálhattak ki, EEG vizsgálat segítségével pedig megmérhették agyuk elektromos aktivitását. Egy laboratóriumi gyakorlat keretén belül hologramot készítettek és megtanulhatták, hogyan csapjuk be érzékszerveinket. Elektronmikroszkópot, szupererős mágneseket és mágneses folyadékot láthattak, és találkozhattak NAO-val, a park új humanoid robotjával. A fiúk még egy robotfocimeccset is játszhattak. Ez a nap számukra valóban a tudományról szólt.

 • Iskolánk idén újra bekapcsolódott a Fehér ceruza/Biela pastelka elnevezésű jótékonysági gyűjtésbe a vakok és a gyengénlátók számára. Gimnazista diákjaink az iskolában és Szepsi utcáin gyűjtötték az adományokat. Hálásan köszönjük a támogatást. Isten fizesse meg!

 • A mobilitás hete keretén belül, szeptember 20-án a 6.A osztályból 4 tanuló vett részt az „ Ismerd meg a városod” nevű ismeretterjesztő rendezvényen. Térkép segítségével 9 állomásra kellett eljutniuk, ahol megismerkedhettek Szepsi nevezetességeivel és számos érdekes feladatot kellett megoldaniuk. Az állomásokon különleges járművekkel kellett közlekedni, mint a roller, talicska, gördeszka. Tartalmasan telt a délelőtt, diákjaink élményekben gazdagon tértek haza.

 • A Boldog Salkaházi Sára Egyházi Iskolaközpont IX.A osztályos diákjai Sára nővér és Ferencz Attila, hitoktató vezetésével meglátogatták a szepsi plébániát, ahol elbeszélgettek a helyi esperes-plébánossal.

  A hitoktató bevezetésként elolvasott egy evangéliumi történetet (Jn 1, 35-51):

  35Másnap ismét ott volt János két tanítványával együtt. 36Rátekintvén Jézusra, aki arra járt, így szólt: – Íme, az Isten Báránya! 37Meghallotta a két tanítvány, hogy ezt mondta, és követték Jézust. 38Jézus pedig megfordult, és amikor meglátta, hogy követik, ezt mondja nekik: – Mit kerestek? Ők pedig ezt válaszolták: – Rabbi – ami azt jelenti, mester –, hol laksz?39Jöjjetek, és meg fogjátok látni! – válaszolja. Elmentek tehát és meglátták, hol lakik, és aznap nála maradtak. Körülbelül délután négy óra volt.
  40András, Simon Péter testvére volt az egyik azok közül, akik hallották, hogy mit mond János, és követték Jézust. 41Ő először testvérével, Simonnal találkozott, és így szólt hozzá:
  Megtaláltuk a Messiást (ami azt jelenti: a Krisztust). 42És odavezette Jézushoz, aki rátekintve így szólt: – Te vagy Simon, János fia: Kéfás lesz a neved (ami azt jelenti: Kőszikla).
  43Másnap [András] Galileába akart indulni, és találkozott Fülöppel. Jézus ennek ezt mondta:
  Kövess engem! 44Fülöp pedig Betszaidából való volt, András és Péter városából. 45Fülöp találkozott Natanaellel, és így szólt hozzá: – Megtaláltuk azt, akiről Mózes írt a Törvényben, s akiről a próféták is írtak: Jézus az, a názáreti József

 • Az egészségünkért való futással kezdtük a mobilitás hetét. Iskolatársainkkal együtt kocogtunk fel a város főterére, hogy felhívjuk a figyelmet az autómentes közlekedés fontosságára.

 • Szeptember 11-én, 3-4. osztályos tanulóink a szepsi kenyér hagyományos sütésén szorgoskodtak. A kis "pékek" búzakenyeret és magvas kenyeret készíthettek. Köszönet a Városi Művelődési Központnak a tartalmas programon való részvételi lehetőségért.

 • Örömmel tudatjuk mindenkivel, hogy óvodánk komoly változásokon megy át. A nagy érdeklődésnek köszönhetően kinőttük a tavaly elindított második csoportunkat.

  Nyár derekán eldőlt, hogy városunk vezetésének segítőkész hozzáállása, anyagi támogatása, valamint a szülők önzetlen munkájának köszönhetően tágasabb, teljesen felújított tantermekbe költözhetünk. Ezúton szeretnénk köszönetet mondani mindenkinek, aki valamilyen módon hozzájárult a sikerhez.

  Az óvodába járó gyermekek létszáma ebben a tanévben 39-re nő.

 • 2018. szeptember 6-án meglátogatták templomainkat a Nyíregyházi Szent Imre Katolikus Iskola növendékei és pedagógusai. A város nevezetességinek megtekintése után tiszteletüket tették a szepsi plébánia-, és a bodollói filiális templomban is.

  Láthatón mindkét helyen azonnal otthon érezték magukat. Hazataláltak. Hazára a közös hitben, kultúrában, anyanyelvben.

  Bodollón, a falu szülöttje, az egykori ministráns és diák, Király Tamás, alkotó köszöntötte a becses vendégeket, aki megcsodálták a szárnyas-oltárt és meghallgatták az oltárkészítés történetét.

 • Ünnepélyes tanévnyitót tartott intézményünk 2018. szeptember 2-án. Az ökumenikus istentisztelet keretében azért imádkoztunk, hogy az elkövetkező tanévben is áldon meg, legyen velünk az Isten.

 • 2018. szeptember 1-jén a kassai Lokomotíva Stadionban került sor Anna Kolesárová boldoggá avatására. A szentmisén intézményünk pedagógusai és alkalmazottai is részt vettek.

 • Az Interreg tehetséggondozó pályázatunknak köszönhetően, a Sztehlo Gábor Evangélikus Iskola diákjaival közösen egy nagyszerű tábor részesei lehettünk. 2018. július 10-14 között Szilvásváradon tölthettünk el öt napot, melynek keretében sokat alkottunk - festettünk, rajzoltunk, linóztunk, körmön-fontunk, csomóztunk, logikai játékokat játszottunk, táncoltunk, énekeltünk, lelkiztünk, túráztunk, bicajoztunk, kosaraztunk, fociztunk. Bejártuk a Szalajka-völgyet, láttuk a Lipicai Ménest, voltunk a Milleniumi kilátótoronynál. Tehetségünk kibontakoztatása mellett sok új barátot szereztünk. Életre szóló emlékekkel lettünk gazdagabbak. Hála és köszönet mindenért!!!

 • 2018. július 4-7-e között került sor az első tíz hónapot záró partnertalálkozóra Székelyföldön. A három intézmény vezetői és pedagógusai szakmai fórumon ismertették a pályázat eddigi eredményeit, sikereit. Öröm volt látni, hogyan fonódik össze munkájában és lelkében egyaránt a három különböző országban működő óvodai intézmény. Sok tapasztalattal és élménnyel a tarsolyban tértünk haza.

Köszönetnyilvánítás

Iskolaközpontunk és Szülői Szövetségünk ezúton is szeretne köszönetet mondani Magyarország Kormányának nemzetegyesítő támogatásáért, intézményünk működésének anyagi hozzájárulásáért.

Iskolabuszunk 2017-es működését, valamint Iskolaközpontunk Évkönyvének megjelenését  is a Bethen Gábor Alapkezelő z.r.t. támogatta.

Evkonyv_2016-2017_____PDF.pdf

 

Novinky

Kontakt

 • CIRKEVNÁ SPOJENÁ ŠKOLA - EGYHÁZI ISKOLAKÖZPONT, Cirkevná MŠ,ZŠ a gymnázium bl.Sáry Salkaházi s VJM - Boldog Salkaházi Sára Egyházi Óvoda, Alapiskola és Gimnázium, Moldava nad Bodvou-Szepsi
  Českoslovenkej armády 15, Moldava nad Bodvou
 • +421915 900 132

Fotogaléria