OBSAH - TARTALOM

KEREKECSKE DOMBOCSKA

MENTOROK

Nagy István - igazgató  

Gábor Bertalan - esperes-plébános, lelki igazgató

Zachariaš István - Kassa megye alelnöke

Köteles László - a CSEMADOK országos alelnöke 

Iván Tamás - az ICS országos alelnöke

Balogh Gizella - igazgatóhelyettes

Kovács Tamás - vállalkozó

Haraszti Denisa - a szülői szövetség elnöke

Nyíri Péter - vállakozó

Tóth József - vállalkozó

Nagy Imre - pedagógus

Kontakt

 • CIRKEVNÁ SPOJENÁ ŠKOLA - EGYHÁZI ISKOLAKÖZPONT, Cirkevná MŠ,ZŠ a gymnázium bl.Sáry Salkaházi s VJM - Boldog Salkaházi Sára Egyházi Óvoda, Alapiskola és Gimnázium, Moldava nad Bodvou-Szepsi
  Školská 13, 045 01 Moldava nad Bodvou
 • +421948 246 331

OCHRANA OSOBNÝCH ÚDAJOV

ERASMUS+ projekt 2017-2019

„Zöld ünnepek és jeles napok projektmódszerrel és élménypedagógiával az óvodában”

Miért válaszd a Salkaházit ?

Szeretetteljes Aktív Lendületes

Keresztény/tyén Anyanyelvi 

Hiteles Áldozatos 

Zenekedvelő Innovatív

Počet návštev: 729646

ISKOLA

ÓVODA

          Novinky zo škôlky - Újdonságok az óvodából Novinky zo škôlky - Újdonságok az óvodából

Legyen ősz vagy tél, tavasz és nyár
A Napocska ovi tárt karokkal vár.

smiley

Óvodánk a közösségi hálón

/kattints a képre/

Óvodások évvégi kirándulása

2017.06.20.

Ma Kassára kirándultunk: átsétáltuk a főutcát - sasszemekként érdekességek után kutatva mind a földön mind a háztetőkön. Imát mondtunk Salkaházi Sára szobránál, fagyival hűsöltünk, a városi parkban homokszobrokat és tavirózsát csodáltunk, majd végül a játszótéren is kiugráltuk magunkat. /Fotógaléria/

OVI OLIMPIA

2017.06.12-én Ovi olimpián vettünk ma részt Buzitán, amit a helyi óvoda szervezett. Nagyszerű hangulatban telt a délelőtt, a nagycsoportos fiúk lelkesen képviselték óvodánkat. /képgaléria/

VIII. Ipolyi Arnold Népmesemondó Verseny országos döntője Rozsnyón

Június 4.-én és 5.-én került megrendezésre a VIII. Ipolyi Arnold Népmesemondó Verseny országos döntője Rozsnyón. A kétnapos rendezvényen több mint 90 versenyző vett részt (óvodásoktól középiskolásokig). Jóvoltukból a népmesék csodálatos világába, birodalmába érezhettük magunkat. A szervezők különböző programokról is gondoskodtak - a versenyzés mellett kézműves foglalkozáson, interaktív előadáson, játszóházi programon is részt vehettek a gyerekek. Óvodánkat és egyben iskolaközpontunkat Balta Rita képviselte, Az iregi kakasok c. népmesével bronzsávos besorolást nyert. Gratulálunk neki!

Ügyes mesemondók

/kattints a képre/

Óvodásaink a dal és vers mellett idén már a mesemondásban is bizonyították rátermettségüket. Balta Rita és Kovács Réka az Ipolyi Arnold mesemondó verseny várhosszúréti elődöntőjéről arany és bronz sávos elismeréssel tértek haza.

Az ovodások vers és prózamondó XIV. találkozója

A vers és prózamondók XIV. találkozóján vettünk részt - két talpraesett és bátor szavaló kiscsoportosunkkal - amit a kassai óvoda szervezett.

/kattins a képre/

Solymászat az óvodában

A szomszédos Vidám Zebra óvoda sólymokat csodált és látott vendégül, amire mi is meghívást kaptunk. https://www.facebook.com/napocskaovodaszepsi/photos/pcb.447481132260361/447480608927080/?type=3&theater

Föld napja

 

A" Föld napja" alkalmából megrendezett rajzversenyen, óvodánk növendéke Drága Réka, alkotásával első helyezést ért el, melyhez szívből gratulálunk!

JELMEZBÁL

Óvodánkban nagy izgalommal vártuk a jelmezbált. A farsangi készülődés már hetekkel korábban elkezdődött, csoportszobánkat díszbe öltöztettük. Vidám farsangi dalokkal, versekkel, mondókákkal ismerkedtünk, álarcot nyírtunk, ragasztottunk, festettünk. Február 1.-én, szerda délután aztán óvodánkban is felcsendült "Itt a farsang áll a bál"- kezdetű gyerekdal. A sok mosolygós arcú kisgyerek különféle jelmezekbe öltözve dalolta a dalt. Rövid kis műsorunkban énekeltek, táncoltak, jelmezbemutatót tartottak, játékokat játszottak. A jelmezek jól sikerültek, szebbnél szebbek voltak. Ahogy lenni szokot póktól a varázslóig, kalóztól kis virágig minden akadt. Királylányból 3 is volt. A mulatozást követte az elkészített finomságok falatozása. Bízunk benne, hogy a hagyomány szerint sikerült elijeszteni a hideget és hamarosan beköszönt a tavasz.

ADVENT - meggyújtottuk az első gyertyát

/kattints a képre/

 

Játszóház

  

2016. október 26.-a délutánjára játszóházi találkozóra kaptak meghívót az óvoda növendékeitől a szülők és a hozzátartozók. A találkozó kezdetén a gyermekek rövid kultúrműsorral kedveskedtek, majd a helyi esperes-plébános az iskola igazgatójával egy fatima-i Mária-szobrot és rózsafüzéreket adományozott a gyermekeknek és az óvónőknek, mert nem mindegy az, hogy a gyermek kire néz fel és kihez tanul meg kiáltani. http://www.romkat.sk/index.php?id=23&show=SP254

Népi foglalkozás

/kattints a képre/

2016.10.20. Tegnap immár másodszor találkoztunk óvodásainkkal egy népi, táncos , zenés foglalkozás keretén belül. Az új hangszer, amivel megismerkedtünk, a koboz volt.

Meghívó – kézbesítés

2016. október 19-én a Boldog Salkaházi Sára Napocska Egyházi Óvoda növendékei a tanító nénik vezetésével meghívót kézbesítettek az őszi játszóházuk rendezvényére, amely október 26-án, szerdán délután 15:30-kor kezdődik az óvoda játszótermében.  A fényképek önmagukért beszélnek.

Dalostalálkozó

A három vándorserleg egyike a Napocska oviban! Óvodásaink a Százszorszép óvoda által szervezett X. Dalostalálkozón vettek részt.

Európai autómentes nap jegyében

Izgalmas délelőtt az Európai autómentes nap jegyében - vonatozás a város többi óvodásával és utazás tűzoltóautóval meg "célbaoltás" a jászói önkéntes tűzoltók jóvoltából (a helyi szabadidőközpont szervezésében).

/kattints a képre/

Természetvédelmi nap

Ünnepélyes tanévzáró

Ökumenikus istentisztelet keretében adtak hálát a lezárult tanévért az iskolaközpont diákjai, pedagógusai, szülők. Ott voltak az óvodások is, akik az értékelés során külön is ki lettek emelve, amit boldog mosollyal jutalmaztak.

Ballagás - évzáró az óvodában

Kedves műsorral zárult az óvoda első éve - búcsúzott az óvodától Dávid és Viktor; ünnepelni gyűltek össze gyerekek, szülők, pedagógusok.

/kattints a képre/

Évvégi kirándulás az állatkertbe

Nagy élmény volt az óvodások számára az első osztálykirándulás - buszozás Kassára, állatkerti séta, nézelődés, közösen szerzett új ismeretek.

 

/kattints a képre/

Családi délelőtt a tűzoltóságon

/kattints a képre/

Az óvodások és szüleik látogatása a helyi tűzoltóságon - ismerkedés a tűzoltók munkájával, járműpark csodálása, felszerelés-próba és sok élmény.

DOB

/kattints a képre/

A tanév végén óvodásaink  a legősibb hangszert, a dobot próbálhatták ki. Ez a találkozás a bátorság próbaja is volt, mert a dob bizony nagyon hangosan szól.

Gyermeknap (3. családi nap)

2016.06.04.

Együtt a család, együtt az ovisok - gyermeknap ovis szemmel. Vidám, napocskás napunk volt .

 

/kattints a képre/

Új mosolyok a Napocska alatt


  /kattints a képre/

Pünkösd hétfő

"Szálljon erre a házra az Isten áldása, mint pünkösdi harmat a piros rózsára."
Pünkösd hétfő az ünnepről szólt az óvodában.
 

Anyák napi műsor

Az iskolaközpont által készített műsorban az édesanyákat az óvodások is kedvesen és mosolygósan köszöntötték.
További képek: https://goo.gl/lkTzEQ

Föld napja

Mi így készültünk.

/kattints a képre/

Verses találkozó

Óvodásaink az idei tanévben második versenyükön bizonyították ügyességüket a kassai magyar óvoda által szervezett XIII. vers és prózamondók találkozóján.

/kattints a képre/

II. Nyílt nap az óvodában

/kattints a képre/

13 apríl 2016

Második alkalommal fogadtunk teljes délelőtt kis vendégeket óvodánkban, akik ezúttal is nagy érdeklődéssel, izgalommal érkeztek, és jókedvűen távoztak

 

I. Nyílt nap az óvodában

/kattints a képre/

Óvodásaink délelőttjébe nyerhetett betekintést az,aki meglátogatta a Napocska óvodát.Torna, versek, kézügyesség, játék. A kis vendégek jól érezték magukat.

Tavaszi munkáink

/kattints a képre/

Egyik foglalkozásunkról....

A múltheti témánk az emberi test volt. Képek segítségével beszéltünk róla, lefestettük magunkat, a kicsik lerajzolták kezüket. Mondókát is tanultunk. /kattints ide/

Torna

Tornászni nagyon szeretünk, minden napunkat tornával kezdjük. /kattints ide/

Így fejlesztjük magunkat

A munkafüzetben rendszeresen dolgozunk. /kattints ide/

"Mondjuk helyesen "

Eljött hozzánk Éva néni, aki "Mondjuk helyesen " beszédfejlesztő órát tartott nekünk. / tovább kattints a képre /

Lehullott az első hó, aminek nagyon örültünk smiley

/ tovább kattints a képre /

Imi bácsi hangszerbemutatója

Ezúttal a "medvehangú" brummogós hangszerrel, a basszusgitárral ismerkedtünk meg.

/ tovább kattints a képre/

/ tovább kattints ide/

Az óvodások ismernek egy újabb hangszert - a brácsát.

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt citera

A legújabb hangszerbemutatón a citerával ismerkedhettek meg az óvodások. / tovább kattints a képre /

Ismerkedünk a gitárral  / tovább kattints a képre /

Óvodások a karácsonyi műsorban

/ tovább kattints a képre /

Készül a karácsonyi műsor

 / tovább kattints a képre /

Látogatás az óvodában is....

2015. december 7-én reggel 8:00-kor meggyújtottuk az ádventi koszorúk második gyertyáit is. Az áhítat után az egyházi óvoda látogatása történt, ahol a legkisebbek Szent Miklós emlékére egy könyvet kaptak: a „Fiatalok Bibliáját” és édességet. Öröm volt látni a gyerekek hitre nyiladozó értelmét és az óvó néni pátyolgató szeretetét. / tovább kattints a képre /

Az óvodában is járt a Mikulás

2015.dec.4. Az óvodában is nagy volt a sürgés-forgás a héten. Meggyújtottuk az eslő Adventi gyertyát. Nyírtunk, vágtunk, ragasztottunk, készülődtünk a Mikulás érkezésére. Feldíszítettük a karácsonyfánkat. Pénteken pedig ellátogatott hozzánk is a Mikulás. Nagyon szép és eseményekkel teli hetet tudhatunk magunk mögött./tovább kattints a képre/

smiley Egy délutánunk....

.....képekben. wink

Ovis Márton nap

November 11.-én Márton napján, a Márton napi hagyományokkal ismerkedtünk. Libás asztali díszt készítettünk, közben ezzel kapcsolatos mondókákat mondtunk. /képek itt/

 

Hittan óra Zsuzsa nénivel

Minden csütörtök délelőtt eljön hozzánk a Zsuzsa néni, aki játékos formában nevel a hitre. Ezen a csütörtökön a szeretetről és a családról beszélgettek. /képek itt/

 

Napíšte nám

Ak máte akékoľvek otázky ohľadom štúdia na našej škole, napíšte nám správu prostredníctvom tohto formulára. Na vaše otázky radi odpovieme.
Meno*:
Priezvisko*:
Váš e-mail*:
Vaše otázky, pripomienky*:
Opíšte prosím text z obrázka*:
komunikujem so serverom, počkajte prosím
* takto označené polia sú povinné

M E G H Í V Ó

M E G H Í V Ó

Novinky - Újdonságok

 • David Drábek kortárs cseh író darabját, a Csokifalók-at tekintettük meg a kassai Thália Színházban.

  A darab sajátosan vegyíti a valóságot az álommal, a tényeket a költészettel, a korszellemet a legendák ködével.

  A szülők halála után három lánytestvér bezárkózik az atyai házba és különböző módon próbálják feldolgozni a tragédiát, míg el nem jön a pillanat, hogy valamelyikük beteljesítse a bizarr apai örökséget.
  Mi a fontosabb? A világ megváltása, vagy a saját boldogságunk?

  Kire hallgassunk? Az élőkre vagy a holtakra?
  Keserédes, szürreális helyzetek, humoros és szerethető jelenetek során derül ki, vannak-e egyáltalán válaszok ezekre a kérdésekre.

 • "Ne aludj hékás, itt van a tél,itt van az Új Év, itt van a fény,légy újra gyermek, itt van a hó,szálljon az ének, a hógolyó."

 • Zima vbehla za vrátka

  Vyplašila vtáčatká.

  „Sneh sa sype, vietor hudie,

  Čo len s nami teraz bude?“

  „Nezhyniete, moji malí!

  Kŕmidlo sme na strom dali.“

 • Gimnáziumunk 2. osztályos diákja - Nagy Dániel - a 2019. január 15-én Jasnán megrendezett országos snowboard bajnokság első fordulóján 3. helyet szerzett. Szívből gratulálunk és további sikereket kívánunk!

 • Gacsay Orsolya 4.G, valamint Nyíri Benedek 2.G osztályos diákjaink az angol nyelvi olimpiász járási fordulóján 2. helyen végeztek. Gratulálunk!

 • Eleinte kicsit szokatlan, hogy alattad síkos talaj van, így becsúszik néha nem vitás egy-két popsira huppanás. Színes sapkák, sálak pulóverek, körbe-körbe keringenek, kézen fogva, vagy egymagában, mindenki csúszik a boldogságban.

 • 2018. január 15-én a 9.A osztály tanulóival részt vettünk a Kassai Szent Vértanúk 400. emlékévének nyitó rendezvényén. A premontrei templomban bemutatott szentmise keretében a Magyarországról érkezett Missziós Kereszbe elhelyezték Kolesár Anna ereklyéjét. Ma még talán fel sem fogjuk minek is voltunk részesei. Minden esetre lelkileg feltöltődve, élményekkel gazdagodva tértünk haza.

 • Vajon minden tanuló tisztában van azzal, mire költ ő és a családja?

  Tudnak - e segíteni - ha igény van rá – hozzátartozóiknak eligazodni a pénzügyek, a gazdaság világában?

  A pénzügyi, gazdasági témával kapcsolatosan, versenyszerű projektmunkát készítettek iskolánk 7. és 8. osztályos tanulói informatika órán: „ Hogyan költhetem el leghasznosabban a megtakarított 20 eurómat ?“ cím alatt. Tanulóink munkái nagyon tanulságosak, amelyek többsége rámutatott arra, hogy - hogyan boldogulhatunk a mindennapi életben. A kevés, de hasznosan befektetett pénz is örömet szerezhet mindenki számára. A legsikeresebb és legtartalmasabb munkák díjazva voltak.

 • Fehér, puha ágyat vetett a tél,

  Fázva didereg a kósza szél.

  Nekünk nem számít, ha fúj a hideg,

  Húzzuk a szánkót gyerekek.

 • 2019. január 11-én részt vettünk a Ferenc pápa által is megáldott Missziós Kerszt fogadásán, amely Bernard Bober érsekfőpásztorunk ösztönzésére, Gábor Bertalan esperes úr közbenjárásával érkezett egyházmegyénkbe. A pillanatnyilag 26 Kárpát-medencei szentté és boldoggá avatott egyéniség erekjéjét őrző kereszt életre szóló élmény mindannyiunk számára.

 • Serceg a zsír, sül a fánk.

  Fényes, sárga serpenyőből ragyog ránk.

  Illatozik, nő, dagad, az orrunkat csiklandozó jó falat.

  Már a tálon a sok fánk,

  Fehér cukorfelhő alól nevet ránk.

  Ránk nevet és integet.

  Itt a farsang, vidám farsang, gyerekek.

 • Mint mindenütt szerte a nagyvilágban, úgy mi is bensőségesen ünnepeltük karácsony titkát. Az éjféli szentmise kezdetét jelző harangszó után, Mihályi Molnár László, költő és publicista, az egyháztanács főkurátora mondta el saját versét, majd a Boldog Salkaházi Sára Egyházi Intézmény két diákja Nagy Gabriella és Rudy Rebeka közös éneklése nyitogatta a szép számban megjelent hívek szívét.

  Karácsony hajnalán

  Kigyúlt az ég, a horizont lángol, s reményt kovácsola sötét világból. Beteljesül, értelmet adva a létnek: szűz-tisztaságban -így szólt az ígéret. Ránk ragyog fénye a Nap köntösében, s ez csillant meg egy kisded szemében. Megzendül szava a süket világban, láthatóvá válik a vak homályban, nyílik előtte, szeretni vágy a lélek, s szállást ad mind az Ég kisdedének.

 • Advent 4. vasárnapján, a Boldog Salkaházi Sára Egyházi Iskolaközpont diákjainak közreműködésével, a szepsi 12. számú Bercsényi Miklós Cserkészcsapat jóvoltából, a Betlehemi Lángról, a templomi koszorún is meggyúlt a negyedik gyertya.

  A negyedig gyertyát Nagy Éva tanító néni szervezésében Balta Rita és Bojszko Kevin gyújtotta meg. Köszönjük.

 • 2018. december 21-én délelőtt közös bűnbánatra és eucharisztia ünneplésre gyűlt össze a tantestület vezetésével az iskola diáksága. Az esperesi körzet papjai miután kiszolgáltatták a bűnbánat szentségét, Mons. Gábor Bertalan, szepsi esperes-plébános vezetésével szentmisében adtak hálát az eddig kapott kegyelmekért. Elmélkedésében a főcelebráns az evangélium alapján arra bátorította az egybegyűlteket, hogy legyenek szófogadóak, vagyis hűséges hallgatói és befogadói a kimondott és a megtestesült Igének, mert a befogadott Szó, boldoggá teszi úgy a befogadót, mint a Szót fogadót. A szentmisében és a kenyérosztás alatt az iskola diákjainak énekcsoportja szolgált.

 • 2018. december 18.-án ismét örömelőleget kaptunk gyermekeink, diákjaink karácsonyi műsora kapcsán.

  Megnyugtatás számunkra, hogy Szent Pál apostol szavai (Fil 4,1-7): „4Örüljetek az Úrban szüntelenül! Újra csak azt mondom, örüljetek. 5Méltányosságotokat ismerje meg mindenki! Az Úr közel van. 6Ne aggódjatok semmi miatt, hanem minden imádságotokban és könyörgésetekben terjesszétek kéréseteket az Úr elé, hálaadástokkal együtt. 7Akkor Isten békéje, amely minden értelmet meghalad, megőrzi szíveteket és értelmeteket Krisztus Jézusban.”, nemcsak nekünk szólt, de rólunk is. Nagy köszönet és hála mindenkinek, aki ennek érdekében elvégezte a maga feladatát. Jó volt látni és hallani, amint a diákok a honoráriumukat az iskolabuszra adakozták. Az is sok mindent fémjelez, hogy az idei cipődobozos ajándékozás a református szeretetszolgálat céljaira lett meghirdetve és megvalósítva.

 • Intézményünk ádventi koszorúin újabb gyertyát gyújtunk, immár a harmadikat. Ha egy kicsit messzebb nézünk családi és közösségi otthonainktól, nem egyszer látunk elhanyagolt gyermekeket, dacos, egymást mardosó embereket, feldúlt családi otthonokat és közösségeket. Az ember gyenge és esendő, de erősebbek lehetünk, ha elcsendesülésünk, imáink, szenvedésünk és munkánk felajánlásával lelkünkben szabad utat engedünk Jézus Krisztusnak, az élő Isten bölcsességének és világosságának.

  Kedves kötelességünk, hogy életmagatartásunkkal tanúi legyünk Isten szeretetének. Szavunkkal, példánkkal, nevelésünkkel, a rászorultak testi-lelki megsegítésével, a szomorkodók megvigasztalásával sokat tehetünk a jóság és az irgalom terjesztéséért.

 • Iskolánk alsó tagozatos tanulóinak fellépése tette még szebbé az adventi várakozás időszakát, vasárnap, késő délután, Szepsi fő terén. Gyermekeink csengő énekhangja mindannyiunkat megérintett. Köszönjük a szép élményt!

 • 2018. december 14-én Kassamindszenten került megrendezésre a Kassa-vidéki járás kosárlabda döntője. 10 nevezett csapat közül, lányaink, fantasztikus versenyzéssel az előkelő 2. helyen végeztek. Gratulálunk!

 • 2018. december 14-én került megrendezésre az "Anyanyelvi játékok - játékos anyanyelv" verseny a Petőfi Irodalmi Múzeum szervezésében. Intézményünket 2 csapat képvislete. A VI.A osztályosok: Czompoly Csenge, Herczeg István, Viszlay Flórián, Viszlay Boglárka 1. helyezést értek el! A VIII.A osztály csapata: Gacsay Bence Barnabás, Gulya Szilveszter, Kuzma Ádám a 3. helyen végeztek! Gyönyörű eredmények születtek! Büszkék vagyunk gyermekeinkre! Szívből gratulálunk!

 • 2018. december 13-án, a Csemadok helyi szervezetének szervezésében, részt vettünk Fábry Zoltán sírjának megkoszorúzásán Stószon.

 • 2018. december 12-én, a 3.,4. és 5. osztályos tanulók a Pitagorasz matematika verseny iskolai fordulóján vettek részt. Sikeres megfejtők: Groško Róbert 3.A, Rudy Dávid 3.A és Sitáš Áron 4.A, Haraszti Tamás 5.A, Gulya Félix 5.A. Idősebb diákjaink Luca napján, december 13-án oldották meg a feladatokat Sikeres megoldók: Viszlay Boglárka 6.A, Oceák István 6.A, Piroh Roland 6.A, Pápai Zsófia 6.A, Kočiš Martina 7.A, Kovács Norman Gábor 7.A, Viszlay Eszter 8.A. Szívből gratulálunk!

 • 2018. december 8-án, a szeplőtelenül fogantatott Szűz Mária főünnepén, Kassán az orsolyita zárda kápolnájában, Sára nővér újabb két évre megújította szerzetesi fogadalmát.

  Boldog Salkaházi Sára testvér életpéldája szerint követni akarja Szűz Mária készségét és nyitottságát Isten akaratára, tovább szeretné folytatni életvitelét: „Itt vagyok, Uram, teljesedjen be rajtam a te akaratod.”

  A szentmisét Gábor Bertalan, szepsi esperes-plébános, iskolánk lelki felelőse celebrálta, amelyen részt vett

 • Advent második hetének hétfőjén, az iskolai adventi koszorúnkon is meggyújtottuk a második gyertyát. Annak jeléül, hogy nagylelkűséggel várjuk Krisztus Urunk közénk jöttét.

  Krisztus itt élt és él közöttünk. Értékítéletet tart minden idők élője és megholtja felett. Nem hagyott árván bennünket. Itt hagyta nekünk Önmagát, Testét és Vérét, hogy amíg várjuk második eljövetelét, rejtetten mindig köztünk lehessen.

  Szentlelke által szól hozzánk a Szentírás szavában, hogy útbaigazítson minket, az Eucharisztiában felkínálja nekünk a vele való találkozást, előjáróink által gondoskodik rólunk.

 • A szlovákiai, katolikus fenntartású, magyar tannyelvű egyházi intézmények vezetői és tanárai találkoztak 2018. december 7-8-án Szepsiben a Boldog Salkaházi Sára Egyházi Iskolaközpontban, hogy megosszák örömüket, gondjaikat és reményeiket. Komáromból, Gútáról, Nagymegyerről, Ipolyságról, Palástról és Szádudvarnokról érkeztek a becses vendégek.

  Másnap, december 8-án a Szűzanya Szeplőtelen Fogantatásának ünnepén, szentmisén vettek részt a pedagógusok, hogy miután szakmailag összébb hangolódtak, lelkiekben is elkötelezettebbekké lehessenek.

 • "Mikulás ha volnékszívem arany lenne:Aranydiót, aranyalmátraknék tenyeredbe!

  Aranydióm, aranyalmámszeretetté válna,Melegsége nem férne bepici, kis szobádba!"

 • Végy egy tojást, s liszttel, tejjel keverd nagyon simára, ízesítsd meg egy csepp sóval, mert a tészta kívánja. Öntsél kicsit e masszából palacsintasütőbe, mit olajjal megkentél a kenőtollal előre. Jól figyelj, mert a nagy lángon gyorsan hevül az arca, s megjelenik egy-két halvány mosolyfolt itt-ott rajta. Csúszkálgat az olaj pályán, rázogasd meg előtte, majd hirtelen mozdulattal dobd fel a levegőbe. A csintalan palacsinta megfordul és rád kacsint, visszahuppan a sütőbe, s mindjárt kész a palacsint’. Töltsd meg gyorsan túróval meg sárgabarack lekvárral, ízlésesen felcsavarva sorakoztasd egy tálra. Csalafinta palacsinta a tányéron nem nyugszik, eltervezte, hogy a szádba ő mielőbb beugrik. Kóstold csak meg, csábít téged kellemes illatával, és hófehér porcukorral meghintett álarcával. Meglátod, hogy csuda finom, egy nem elég belőle, valamennyi villámgyorsan lecsúszik a bendődbe

 • 2018. december 5-én, Mecenzéfen rendezték meg a Kassa-vidéki járás középiskolásainak kispályás labdarúgó bajnokságát. Gimnazista diákjaink 4 csapat közül bizonyultak a legjobbnak. Színvonalas, sportszerű mérkőzéseket vívva nyertünk 1. helyet. Ma is jó volt SALKÁSNAK lenni! Szívből gratulálunk a fiúknak! Csapattagok: Bányász Péter-kapus, Nagy András, Nagy Dániel, Ragán Adrián, Erdélyi Kristóf Róbert, Karafa Tamás, Nagy László, Bányász Csaba, Mogyorósi Sebastian

 • Az év talán legszebb időszaka a karácsony környéke, amikor otthonunkat díszbe öltöztetjük, szeretteinknek ajándékkal készülünk, és az ünnep fényében pompázó karácsonyfa mellett mézeskalács illat tölti be a lakást. A karácsonyi ünnepeket várva iskolánk VII. A osztályos tanulói kedden december 4-én a VÁROSI KÖNYVTÁRBAN megismerkedtek a mézeskalács tésztájának készítésével és sütésével ,valamint a mézeskalács díszítés különböző technikáival. A mézeskalácsokat készítő Vranai Erika néni segítségével próbára tehették a kreativitásukat. Tojásfehérjével készült cukormázat, használhattak fel az alkotás során. A kidíszített mézeskalácsok nagyon szépek lettek.

 • Reggel az óvodában és az iskolában is meggújtottuk az 1. adventi gyertyát. Együtt énekeltünk és imádkoztunk azért, hogy mindenki lelkében szülessen meg a jó. Öröm volt látni gyermekeink tiszta, várakozó tekintetét. Isten áldása legyen rajtuk!

 • 2018. december 2-án, advent első vasárnapján, a magyarországi Varbón szerepeltünk a helyi református templomban. Műsorunk nagy sikert aratott, meglepetésünkre az ottani emberek velünk énekelték iskolánk "Fényesség-benn" című dalát.

 • Az írásbeli részben a diákok nyelvtani feladatokat, valamint szövegértéssel és szókészlettel kapcsolatos kérdéseket oldottak meg. A verseny szóbeli részében a tanulók párbeszédet folytattak a versenyeztető tanárokkal.

  A legeredményesebb tanulók az angol olimpiászon kategóriákként:

  1B

  1.Balázs Viktória

  2.Zachariaš Edina

  3.Viszlay Eszter

  2A

  1.Nyíri Benedek 2.G

  2.Király Dániel 2.G

  3.Rudy Rebeka 1.G

  2B

  1.Gacsay Orsolya 4.G

  A legeredményesebb tanulók a német olimpiászon kategóriákként:

  1B

 • 2018. december 1-jén újra együtt volt iskolaközpontunk apraja-nagyja, hogy közös készülődéssel várjuk a karácsonyt. A megnyitót követően mesét hallgattunk, majd a Mikulás is megérkezett, hogy előlegbe átadja ajándékát a gyerekeknek. Később adventi koszorút készítettünk, gyertyát öntöttünk, göngyöltünk, mézeskalácsot díszítettünk, falat másztunk, énekeltünk és táncoltunk. Öröm volt újra együtt lenni! Áldott karácsonyi várakozást kívánunk!

 • 2018. november 30-án, Zselízen zajlott a "Ki a vagány a vidéken?" tehetségkutató verseny országos döntője. Balta Rita 2.A osztályos tanulónk népdal kategóriában képviselte méltón Iskolaközpontunkat. Több mint 60 jelentkező közül került be a döntőbe, Kelet-Szlovákiából egyedüliként. Gratulálunk a szép eredményhez, a sikeres képviselethez!

 • Kopecsni Gábor a Felföldi Dalia Iskola vezetője tartott előadást 2018. november 30-án diákjainknak a népi-harci testkultúráról. Őseink harcművészetével, fegyvereivel ismerkedhettek meg gyermekeink egy rendhafgyó bemutató óra keretében.

 • Az Interreg pályázat keretében Tanárcsere programot valósítottunk meg 2018. november 21-23 között Budapesten, majd 2018. november 27-29-én Szepsiben. Lényege az egymástól való tanulás volt. A tanárok azon felül, hogy kollégáikkal, a diákokkal, új módszerekkel ismerkedtek kipróbálhatták azt is, milyen a testvériskola diákjait tanítani. Sok közös élménnyel, tapasztalattal lettünk gazdagabbak.

 • Az idei, Cseresznyeklub szervezésében magvalósuló, Katalin Bál tombolájából befolyt összeget óvodánk fejesztésére szánták. A fő díjat, mely 200€ készpénzt jelentett, Drága Katalin és Zoltán szintén legkisebb diákjaink támogatására ajánlották fel.

  Köszönetet szeretnénk mondani minden résztvevőnek a támogatásért és a kiváló hangulatú együtt töltött percekért!

Köszönetnyilvánítás

Iskolaközpontunk és Szülői Szövetségünk ezúton is szeretne köszönetet mondani Magyarország Kormányának nemzetegyesítő támogatásáért, intézményünk működésének anyagi hozzájárulásáért.

Iskolabuszunk 2017-es működését, valamint Iskolaközpontunk Évkönyvének megjelenését  is a Bethen Gábor Alapkezelő z.r.t. támogatta.

Evkonyv_2016-2017_____PDF.pdf

 

Novinky

Kontakt

 • CIRKEVNÁ SPOJENÁ ŠKOLA - EGYHÁZI ISKOLAKÖZPONT, Cirkevná MŠ,ZŠ a gymnázium bl.Sáry Salkaházi s VJM - Boldog Salkaházi Sára Egyházi Óvoda, Alapiskola és Gimnázium, Moldava nad Bodvou-Szepsi
  Školská 13, 045 01 Moldava nad Bodvou
 • +421948 246 331

Fotogaléria