OBSAH - TARTALOM

KEREKECSKE DOMBOCSKA

MENTOROK

Nagy István - igazgató  

Gábor Bertalan - esperes-plébános, lelki igazgató

Zachariaš István - Kassa megye alelnöke

Köteles László - a CSEMADOK országos alelnöke 

Iván Tamás - az ICS országos alelnöke

Balogh Gizella - igazgatóhelyettes

Kovács Tamás - vállalkozó

Haraszti Denisa - a szülői szövetség elnöke

Nyíri Péter - vállakozó

Tóth József - vállalkozó

Nagy Imre - pedagógus

Kontakt

 • CIRKEVNÁ SPOJENÁ ŠKOLA - EGYHÁZI ISKOLAKÖZPONT, Cirkevná MŠ,ZŠ a gymnázium bl.Sáry Salkaházi s VJM - Boldog Salkaházi Sára Egyházi Óvoda, Alapiskola és Gimnázium, Moldava nad Bodvou-Szepsi
  Českoslovenkej armády 15, Moldava nad Bodvou
 • +421915 900 132

OCHRANA OSOBNÝCH ÚDAJOV

ERASMUS+ projekt 2017-2019

„Zöld ünnepek és jeles napok projektmódszerrel és élménypedagógiával az óvodában”

Miért válaszd a Salkaházit ?

Szeretetteljes Aktív Lendületes

Keresztény/tyén Anyanyelvi 

Hiteles Áldozatos 

Zenekedvelő Innovatív

Počet návštev: 622168

ISKOLA

ÓVODA

          Novinky zo škôlky - Újdonságok az óvodából Novinky zo škôlky - Újdonságok az óvodából

Legyen ősz vagy tél, tavasz és nyár
A Napocska ovi tárt karokkal vár.

smiley

Óvodánk a közösségi hálón

/kattints a képre/

Óvodások évvégi kirándulása

2017.06.20.

Ma Kassára kirándultunk: átsétáltuk a főutcát - sasszemekként érdekességek után kutatva mind a földön mind a háztetőkön. Imát mondtunk Salkaházi Sára szobránál, fagyival hűsöltünk, a városi parkban homokszobrokat és tavirózsát csodáltunk, majd végül a játszótéren is kiugráltuk magunkat. /Fotógaléria/

OVI OLIMPIA

2017.06.12-én Ovi olimpián vettünk ma részt Buzitán, amit a helyi óvoda szervezett. Nagyszerű hangulatban telt a délelőtt, a nagycsoportos fiúk lelkesen képviselték óvodánkat. /képgaléria/

VIII. Ipolyi Arnold Népmesemondó Verseny országos döntője Rozsnyón

Június 4.-én és 5.-én került megrendezésre a VIII. Ipolyi Arnold Népmesemondó Verseny országos döntője Rozsnyón. A kétnapos rendezvényen több mint 90 versenyző vett részt (óvodásoktól középiskolásokig). Jóvoltukból a népmesék csodálatos világába, birodalmába érezhettük magunkat. A szervezők különböző programokról is gondoskodtak - a versenyzés mellett kézműves foglalkozáson, interaktív előadáson, játszóházi programon is részt vehettek a gyerekek. Óvodánkat és egyben iskolaközpontunkat Balta Rita képviselte, Az iregi kakasok c. népmesével bronzsávos besorolást nyert. Gratulálunk neki!

Ügyes mesemondók

/kattints a képre/

Óvodásaink a dal és vers mellett idén már a mesemondásban is bizonyították rátermettségüket. Balta Rita és Kovács Réka az Ipolyi Arnold mesemondó verseny várhosszúréti elődöntőjéről arany és bronz sávos elismeréssel tértek haza.

Az ovodások vers és prózamondó XIV. találkozója

A vers és prózamondók XIV. találkozóján vettünk részt - két talpraesett és bátor szavaló kiscsoportosunkkal - amit a kassai óvoda szervezett.

/kattins a képre/

Solymászat az óvodában

A szomszédos Vidám Zebra óvoda sólymokat csodált és látott vendégül, amire mi is meghívást kaptunk. https://www.facebook.com/napocskaovodaszepsi/photos/pcb.447481132260361/447480608927080/?type=3&theater

Föld napja

 

A" Föld napja" alkalmából megrendezett rajzversenyen, óvodánk növendéke Drága Réka, alkotásával első helyezést ért el, melyhez szívből gratulálunk!

JELMEZBÁL

Óvodánkban nagy izgalommal vártuk a jelmezbált. A farsangi készülődés már hetekkel korábban elkezdődött, csoportszobánkat díszbe öltöztettük. Vidám farsangi dalokkal, versekkel, mondókákkal ismerkedtünk, álarcot nyírtunk, ragasztottunk, festettünk. Február 1.-én, szerda délután aztán óvodánkban is felcsendült "Itt a farsang áll a bál"- kezdetű gyerekdal. A sok mosolygós arcú kisgyerek különféle jelmezekbe öltözve dalolta a dalt. Rövid kis műsorunkban énekeltek, táncoltak, jelmezbemutatót tartottak, játékokat játszottak. A jelmezek jól sikerültek, szebbnél szebbek voltak. Ahogy lenni szokot póktól a varázslóig, kalóztól kis virágig minden akadt. Királylányból 3 is volt. A mulatozást követte az elkészített finomságok falatozása. Bízunk benne, hogy a hagyomány szerint sikerült elijeszteni a hideget és hamarosan beköszönt a tavasz.

ADVENT - meggyújtottuk az első gyertyát

/kattints a képre/

 

Játszóház

  

2016. október 26.-a délutánjára játszóházi találkozóra kaptak meghívót az óvoda növendékeitől a szülők és a hozzátartozók. A találkozó kezdetén a gyermekek rövid kultúrműsorral kedveskedtek, majd a helyi esperes-plébános az iskola igazgatójával egy fatima-i Mária-szobrot és rózsafüzéreket adományozott a gyermekeknek és az óvónőknek, mert nem mindegy az, hogy a gyermek kire néz fel és kihez tanul meg kiáltani. http://www.romkat.sk/index.php?id=23&show=SP254

Népi foglalkozás

/kattints a képre/

2016.10.20. Tegnap immár másodszor találkoztunk óvodásainkkal egy népi, táncos , zenés foglalkozás keretén belül. Az új hangszer, amivel megismerkedtünk, a koboz volt.

Meghívó – kézbesítés

2016. október 19-én a Boldog Salkaházi Sára Napocska Egyházi Óvoda növendékei a tanító nénik vezetésével meghívót kézbesítettek az őszi játszóházuk rendezvényére, amely október 26-án, szerdán délután 15:30-kor kezdődik az óvoda játszótermében.  A fényképek önmagukért beszélnek.

Dalostalálkozó

A három vándorserleg egyike a Napocska oviban! Óvodásaink a Százszorszép óvoda által szervezett X. Dalostalálkozón vettek részt.

Európai autómentes nap jegyében

Izgalmas délelőtt az Európai autómentes nap jegyében - vonatozás a város többi óvodásával és utazás tűzoltóautóval meg "célbaoltás" a jászói önkéntes tűzoltók jóvoltából (a helyi szabadidőközpont szervezésében).

/kattints a képre/

Természetvédelmi nap

Ünnepélyes tanévzáró

Ökumenikus istentisztelet keretében adtak hálát a lezárult tanévért az iskolaközpont diákjai, pedagógusai, szülők. Ott voltak az óvodások is, akik az értékelés során külön is ki lettek emelve, amit boldog mosollyal jutalmaztak.

Ballagás - évzáró az óvodában

Kedves műsorral zárult az óvoda első éve - búcsúzott az óvodától Dávid és Viktor; ünnepelni gyűltek össze gyerekek, szülők, pedagógusok.

/kattints a képre/

Évvégi kirándulás az állatkertbe

Nagy élmény volt az óvodások számára az első osztálykirándulás - buszozás Kassára, állatkerti séta, nézelődés, közösen szerzett új ismeretek.

 

/kattints a képre/

Családi délelőtt a tűzoltóságon

/kattints a képre/

Az óvodások és szüleik látogatása a helyi tűzoltóságon - ismerkedés a tűzoltók munkájával, járműpark csodálása, felszerelés-próba és sok élmény.

DOB

/kattints a képre/

A tanév végén óvodásaink  a legősibb hangszert, a dobot próbálhatták ki. Ez a találkozás a bátorság próbaja is volt, mert a dob bizony nagyon hangosan szól.

Gyermeknap (3. családi nap)

2016.06.04.

Együtt a család, együtt az ovisok - gyermeknap ovis szemmel. Vidám, napocskás napunk volt .

 

/kattints a képre/

Új mosolyok a Napocska alatt


  /kattints a képre/

Pünkösd hétfő

"Szálljon erre a házra az Isten áldása, mint pünkösdi harmat a piros rózsára."
Pünkösd hétfő az ünnepről szólt az óvodában.
 

Anyák napi műsor

Az iskolaközpont által készített műsorban az édesanyákat az óvodások is kedvesen és mosolygósan köszöntötték.
További képek: https://goo.gl/lkTzEQ

Föld napja

Mi így készültünk.

/kattints a képre/

Verses találkozó

Óvodásaink az idei tanévben második versenyükön bizonyították ügyességüket a kassai magyar óvoda által szervezett XIII. vers és prózamondók találkozóján.

/kattints a képre/

II. Nyílt nap az óvodában

/kattints a képre/

13 apríl 2016

Második alkalommal fogadtunk teljes délelőtt kis vendégeket óvodánkban, akik ezúttal is nagy érdeklődéssel, izgalommal érkeztek, és jókedvűen távoztak

 

I. Nyílt nap az óvodában

/kattints a képre/

Óvodásaink délelőttjébe nyerhetett betekintést az,aki meglátogatta a Napocska óvodát.Torna, versek, kézügyesség, játék. A kis vendégek jól érezték magukat.

Tavaszi munkáink

/kattints a képre/

Egyik foglalkozásunkról....

A múltheti témánk az emberi test volt. Képek segítségével beszéltünk róla, lefestettük magunkat, a kicsik lerajzolták kezüket. Mondókát is tanultunk. /kattints ide/

Torna

Tornászni nagyon szeretünk, minden napunkat tornával kezdjük. /kattints ide/

Így fejlesztjük magunkat

A munkafüzetben rendszeresen dolgozunk. /kattints ide/

"Mondjuk helyesen "

Eljött hozzánk Éva néni, aki "Mondjuk helyesen " beszédfejlesztő órát tartott nekünk. / tovább kattints a képre /

Lehullott az első hó, aminek nagyon örültünk smiley

/ tovább kattints a képre /

Imi bácsi hangszerbemutatója

Ezúttal a "medvehangú" brummogós hangszerrel, a basszusgitárral ismerkedtünk meg.

/ tovább kattints a képre/

/ tovább kattints ide/

Az óvodások ismernek egy újabb hangszert - a brácsát.

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt citera

A legújabb hangszerbemutatón a citerával ismerkedhettek meg az óvodások. / tovább kattints a képre /

Ismerkedünk a gitárral  / tovább kattints a képre /

Óvodások a karácsonyi műsorban

/ tovább kattints a képre /

Készül a karácsonyi műsor

 / tovább kattints a képre /

Látogatás az óvodában is....

2015. december 7-én reggel 8:00-kor meggyújtottuk az ádventi koszorúk második gyertyáit is. Az áhítat után az egyházi óvoda látogatása történt, ahol a legkisebbek Szent Miklós emlékére egy könyvet kaptak: a „Fiatalok Bibliáját” és édességet. Öröm volt látni a gyerekek hitre nyiladozó értelmét és az óvó néni pátyolgató szeretetét. / tovább kattints a képre /

Az óvodában is járt a Mikulás

2015.dec.4. Az óvodában is nagy volt a sürgés-forgás a héten. Meggyújtottuk az eslő Adventi gyertyát. Nyírtunk, vágtunk, ragasztottunk, készülődtünk a Mikulás érkezésére. Feldíszítettük a karácsonyfánkat. Pénteken pedig ellátogatott hozzánk is a Mikulás. Nagyon szép és eseményekkel teli hetet tudhatunk magunk mögött./tovább kattints a képre/

smiley Egy délutánunk....

.....képekben. wink

Ovis Márton nap

November 11.-én Márton napján, a Márton napi hagyományokkal ismerkedtünk. Libás asztali díszt készítettünk, közben ezzel kapcsolatos mondókákat mondtunk. /képek itt/

 

Hittan óra Zsuzsa nénivel

Minden csütörtök délelőtt eljön hozzánk a Zsuzsa néni, aki játékos formában nevel a hitre. Ezen a csütörtökön a szeretetről és a családról beszélgettek. /képek itt/

 

Napíšte nám

Ak máte akékoľvek otázky ohľadom štúdia na našej škole, napíšte nám správu prostredníctvom tohto formulára. Na vaše otázky radi odpovieme.
Meno*:
Priezvisko*:
Váš e-mail*:
Vaše otázky, pripomienky*:
Opíšte prosím text z obrázka*:
komunikujem so serverom, počkajte prosím
* takto označené polia sú povinné

Novinky - Újdonságok

 • Az Interreg tehetséggondozó pályázatunknak köszönhetően, a Sztehlo Gábor Evangélikus Iskola diákjaival közösen egy nagyszerű tábor részesei lehettünk. 2018. július 10-14 között Szilvásváradon tölthettünk el öt napot, melynek keretében sokat alkottunk - festettünk, rajzoltunk, linóztunk, körmön-fontunk, csomóztunk, logikai játékokat játszottunk, táncoltunk, énekeltünk, lelkiztünk, túráztunk, bicajoztunk, kosaraztunk, fociztunk. Bejártuk a Szalajka-völgyet, láttuk a Lipicai Ménest, voltunk a Milleniumi kilátótoronynál. Tehetségünk kibontakoztatása mellett sok új barátot szereztünk. Életre szóló emlékekkel lettünk gazdagabbak. Hála és köszönet mindenért!!!

 • 2018. július 4-7-e között került sor az első tíz hónapot záró partnertalálkozóra Székelyföldön. A három intézmény vezetői és pedagógusai szakmai fórumon ismertették a pályázat eddigi eredményeit, sikereit. Öröm volt látni, hogyan fonódik össze munkájában és lelkében egyaránt a három különböző országban működő óvodai intézmény. Sok tapasztalattal és élménnyel a tarsolyban tértünk haza.

 • 2018. júnuis 29-én háaadó ökumenikus istentisztelettel zártuk a tanévet. 9.A osztályos diákjaink ballagása tette még ünnepélyesebbé az alkalmat.

  Tanevzaro_2018.docx

 • A II.A és a IV.A tanulói Suli-bulival zárták a tanévet. Közösen sportoltunk, sakkoztunk, táncoltunk. A végén finomságokat falatoztunk, amit nagyon szépen köszönünk az ügyeskezű anyukáknak.

 • Az V. A osztály tanulóival 2018. Június 27-én meglátogattuk a kassai botanikus kertet, ami Szlovákia legnagyobb fűszerkertje, egyben Közép- Európa egyik legjelentősebb növénygyűjteménye. A trópusi üvegházakban megcsodáltuk az egzotikus növényeket és a trópusi pillangókat.

  Ezután ellátogattunk a Kelet-szlovákiai Múzeum természettudományi részlegére. A kiállítás bemutatja a Föld történetét, kőzetek és ásványok keletkezését, megkövült világot, a növények varázsát és az élőfajok sokrétűségét.

  Legvégül egy közös pizzával zártuk a napot. Élményekben gazdagon tértünk haza.

 • A VIII.A tanulói bowlingozással zárták a tanévet.

 • Az interreg projekt keretén belül diákjainkkal növényeket gyűjtögettünk,préseltünk és herbárt készítettünk.

 • 2018. június 27-én, Ipolyságon tartotta második országos tanévzáróját a szlovákiai magyar katolikus iskolák szövetsége. Az elsőt tavaly rendezték Komáromban, a következőt Szepsiben tervezik.

  Szlovákiában jelenleg 9 magyar tanítású katolikus fenntartású iskola működik: Dunaszerdahelyen, Gútán, Ipolyhídvégen, Ipolyságon, Komáromban, Óváron, Paláston, Szádudvarnokon és Szepsiben.

  Az ünnepség szentmisével kezdődött, amelynek főcelebránsa Parák József, besztercebányai püspöki helynök volt, akivel együtt misézett Kiss Róbert nagyszombati püspöki helynök, Hlédik László ipolysági esperes-plébános és az egyes iskolák iskolalelkészei. Az ünnepi szentbeszédet, Mahulányi József gútai esperes-plébános mondta.

 • 2018. június 24-26 között, a 7.A osztály diákjai Nyíregyházára látogattak. Vendéglátóink a Szent Imre Katolikus Alapiskola hetedikesei voltak. Vasárnap részt vehettünk az ünnepi, tanévzáró szentmisén, majd - esti kikapcsolódásként – moziba mentünk. Hétfőn megnéztük a város híres vadasparkját, délután pedig strandoltunk. Este – a fiúk kedvéért – gokartoztunk is. Utolsó napunkon a kultúráé volt a főszerep. Interaktív játék keretében ismerkedtünk meg a Jósa András Múzeum tárlataival, majd a város gyönyörű főterét jártuk körbe. Mindenhol kedves és segítőkész emberekkel találkoztunk, amit még a diákjaink is csodálkozással vegyes tapasztalatként jegyeztek meg. Vendéglátóinknak ezúton is köszönjük a segítséget és a szíves látást. Reméljük, hogy szeptemberben viszonozni tudjuk.

 • 2018. június 22-én Szádalmáson töltöttünk egy vidám és élményekben gazdag napot. Sokat játszottuk, énekeltünk, fahéjas csigát sütöttünk és Kraszko csiga birodalmának is részeszei lehettünk.

 • Az VI.A osztály tanulói 2018.június 26-án ellátogattak Kassára ,ahol nagy élményben volt részük,mert összekötötték a kellemeset a hasznossal.

  Először Márai Sándor Emlékházát tekintettük meg, ahol két helyiségben egy új fényképkiállítás látható, amely bemutatja Márai Sándoron kívül felesége, Matzner Ilona, Lola és az író öccse, Radványi Géza filmrendező családtörténetét.

  Ezt követően a Nosztalgia vonattal városnézésen vettünk részt,ahol megcsodálhattuk Kassa meseszép látnivalóit, mint például az Állami Színházat ,a Szent-Erzsébet székesegyházat,az Orbán-tornyot,a zenélő szökőkút harangjátékát,a Hilton Hotelt, a Kelet-Szlovákiai Múzeumot és a Szlovák Műszaki Múzeumot.

 • 2018. június 23-án hatodikos diákjaink az ügyességi többtusa országos döntőjén képviselték iskolánkat. A verseny Rimaszombatban került megrendezésre és a következő 6 próbából tevődött össze: rúdmászás, távolugrás, 60m, illetve fiúknak 1000m/ lányoknak 800 m futás, dobás fej fölül, 25 m úszás. Takács András a legfiatalabb korcsoportban, 2. helyen végzett. További versenyzőink: Balázs Rita és Nyíri Kristóf. Szívből gratulálunk mindannyiuknak és köszönjük az egész éves sportsikereket! Csak így tovább!

 • Táncos diáklányaink 2018.június 21-én Kassán több száz néptáncossal körtáncot táncoltak. A tánc után megdöntötték a leghosszabb nap spirál szlovákiai rekordját, amely több mint 500 méter volt.

 • A Diákolimpia 2018 Szepsi regionális fordulója június 20-án került megrendezésre. Diákjaink atlétikai négytusában versengtek. Balázs Rita 1. helyen, Kaputa Marianna pedig 3. helyen végzett a lányok versenyében.

  Szívből gratulálunk minden résztvevőnek.

  Eredmények:

  Lányok:

  1. Balta Rita-Boldog Salkaházi Sára Egyházi Iskolaközpont

  2. Dancsó Larissza-Tornai Magyar Tannyelvű Alapiskola

  3. Kaputa Marianna-Boldog Salkaházi Sára Egyházi Iskolaközpont

  Fiúk:

  1. Bascsúr József-Szepsi Magyar Tannyelvű Alapiskola és Gimnázium

 • „Azokkal, akik örülnek, örüljetek, s a sírókkal sírjatok.” (Róm 12,15).

  Hogy a sírókkal sírni jól esett,
  és nem nevettem minden nevetővel,
  hála legyen.

  Hogy megmutattál mindent, ami szép
  és megmutattál mindent, ami rút,
  hála legyen.

  Hogy boldoggá tett minden, ami szép,
  és ami rút, nem tett boldogtalanná,
  hála legyen.

  Hogy sohasem féltem a szeretettől
  és szerethettem, akik nem szerettek,
  hála legyen.

  Hogy akik szerettek, szépen szerettek,
  és hogy nem kellett nem szépen szeretnem,
  hála legyen…

 • Mozgasd meg és tedd próbára agytekervényeidet! Vajon elég furfangos vagy a megoldáshoz? Vedd elő matematikai és a következtető képességeid felhasználásukhoz! Egy kis agytorna sosem árt! A logikai játékok garantálják, hogy még 100 évesen is úgy vágjon az eszed, akár egy ravasz és csintalan kölyöknek!

  Aki kihívásra vágyott itt megtalálhatta a legkülönbözőbb fejtörőket!Sok türelemre és egy kis ügyességre volt szüksége mindenkinek.

 • Alsó tagozatos diákjainkat is vendégül látta a helyi zeneiskola. Megismerkedhettünk a hangszerekkel, végül pedig közösen zenéltünk.

 • 2018.6.8 - án Párkereső matematikaversenyen vettek részt iskolánk tehetséges tanulói az 5.,6. és 7. osztályból, akik rendszeresen látogatják a matematika szakkört. Tíz feladat, tíz megoldás és egy kakukktojás. A verseny lényege:“ Keresd meg az összetartozó párokat.” Ehhez persze meg kell oldani a feladatokat. A válaszok nincsenek elrejtve, s ez megkönnyíti a dolgot, ugyanakkor érdekes helyzet adódhat, ha netán a párosításban gubancok keletkeznek. A matekfeladványok a rejtvényfejtés izgalmát és örömét kínálják. Nagy élmény rájönni a megoldásra.

 • 2018. június 11-én zajlott a nyári többpróba járási döntője Szepsiben. Ezúttal az idősebbek versengtek. Iskolánkat erős csapat képviselte. Hat kategóriában három1. helyet szereztünk. Balázs Rita, Takács András és Kaputa Marianna állhattak a dobogó tetejére. Továbbá Harajda Réka és Nyíri Kristóf 4. lett. Szívből gratulálunk minden versenyzőnek!!!

 • Néptánc tehetséggondozás keretében a diáklányaink a "Tancujúce mesto" kassai folklór rendezvényre készülnek, ahol a Kassa Fő utcáján több szász néptáncossal fognak együtt táncolni.

 • 🌻🌷Kertész leszek, fát nevelek, kelő nappal én is kelek, nem törődök semmi mással, csak a beojtott virággal.🌹

  🌷🌱Minden beojtott virágom kedvesem lesz virágáron, ha csalán lesz, azt se bánom, igaz lesz majd a virágom. 🌸🌼 /József Attila/

 • 2018. június 4-5-én megrendezésre került a IX. Ipolyi Arnold Országos Népmesemondó Verseny döntője, melyen iskolánk diákja Toborsky Marcel Andreas mesemondásával gazdagította a 4. kategória színvonalas mezőnyét. Ezüstsávos besorolással elégedetten térhettünk haza a Rozsnyón megrendezett, kísérőprogramokkal gazdagított versenyről. Szívből gratulálunk, Marci!

 • 2018. június 5-én Szepsi Város kitüntette azokat a diákokat, akik tanulmányi, kulturális, sporteredményeikkel esetleg példaértékű magatartásukkal, önzetlenségükkel öregbítették iskolájuk jó hírét. Intézményünkből 5 tanuló vehette át a polgálmester úrtól az elismerését. Reméljük továbbra is jó példával szolgálnak közösségünknek. Szívből gratulálunk!!! Kitüntetett diákok: Grosko Róbert-2.A, Viszlay Eszter-7.A, Gacsay Bence Barnabás-7.A, Kuzma Ádám-7.A, Páll Kriszina-9.A

 • 2018. június 5-én ismét versenyzéssel tölthettük a napot alsó tagozatos kisdiákjainkkal. Az ügyességi többpróba nyári fordulóján vettünk részt. Minden kis sportoló távolugrott, dobott, rövid, illetve hoszabb távon futott és rúdra mászott. Az teljesítményeikre pontokat kaptak és az összesített eredmények alapján állhattak a dobogó valamely fokára. Iskolánkból Bartaloš Božena bizonyult a legsikeresebbnek, minthogy a negyedikesek közül 1. helyet szerzett. A többiek is becsülettel helyt álltak, gratulálunk minden versenyzőnek!!!

 • 2018. május 30-án a szádudvarnoki Szent István Alapiskola kedves meghívására részt vettünk hagyományos iskolanapukon. Az ünnepség szentmisével kezdődött, melynek keretében államalapítónkról, István királyról elmélkedtünk. Szobrának megkoszorúzása után jöhetett a játék, a versengés és a szórakozás. Köszönjünk, hogy idén is részesei lehettünk e szép ünnepnek.

 • 2018. június 4-én zajlott az atlétikai versenyek járási fordulója, már hagyományosan, a Chehszlovák Hadsereg utcai atlétikai pályán. 15 iskola 200 diákja mérte össze ügyességét, gyorsaságát, kitartását és erejét. Iskolánkat a következő tanulók képviselték: Balta Rita, Dobos Anna, Dobos Emese, Harajda Réka, Kaputa Marianna, Magyar Vanessa, Erdélyi Kristóf, Buzsiczky Szilárd, Grulyo Miguel, Majer Bence, Mogyorósi Sebastián, Nyíri Kristóf, Takács András és Péter Szilárd. A lányok éremesővel tértek haza: Balázs Rita 300m-en 1. , 60m-en 2., helyet szerzett, Harajda Réka 800m-en 1. , 300m-en 3.helyen állhatott a dobogóra. Kaputa Marianna a távolugrásban lett a 2., és a váltófutásban is sikerült harmadikként célba érniük. Bár a fiúknak nem sikerült egyéniben dobogóra állniuk, kíváncsian várjuk a csapat ponteredményét. Gratulálunk minden résztvevőnek, köszönjük a szervezőknek és örülünk a sporttal eltöltött napnak. Hajrá Salkások, csak így tovább!

 • A Nemzeti Összetartozás Napja - 2018

  - mert haza, nemzet és nyelv, három egymástól válhatatlan dolog; s ki ez utolsóért nem buzog,

  a két elsőért áldozatokra kész lenni nehezen fog -

  Kölcsey Ferenc

  Iskolánk tantestülete és diákjai 2018. június 4-én reggel rövid történelmi visszatekintéssel adózott a Nemzeti Összetartozás Napjának – az 1920. június 4-én aláírt békediktátum keserű emlékének. Az élőkért és a holtakért, az egészért és a megcsonkítottért történt gyertyagyújtás és a születésnapos diákok köszöntése után közösen emlékeztünk és emlékeztettünk, hogy a történelem Ura századokon keresztül köztünk is láthatta a zászlói alatt felsorakozott, hazát védők seregét, a falakat emelő kezeket, az éjjel – nappal: csikorgó teleken és pünkösdi napsütésben életet esdeklők, a gyökereket tudatosan védők, óvók és szaporítók sokaságát. Emlékeztünk és emlékeztettünk, hogy ezen a tájon is minden falba épített kő, minden harangban megkonduló rézrög, minden gyermekszájban anyanyelvén megszólaló ige, ima és vers, arcunk verejtékének és emberségünk kitartó állhatatosságának a gyümölcse… Adja Isten, hogy emlékezésünk és emlékeztetésünk ne legyen hiábavaló.

 • 2018. május 28. és junius 1. között erdei iskolában voltunk Ólublón. Az egy hét alatt rengeteg érdekességet láttunk: a Pieninek legmagasabb csúcsát, a Három Koronát is megmásztuk. Bebarangoltuk z ólublói várat és a skanzent. A Bachleda-völgyben a fák koronái fölött túráztunk. A hab a tortán pedig, az úszás volt minden nap.

 • Dňa 29.05. 2018 sa žiaci gymnázia zúčastnili divadelného predstavenia v Historickej budove Štátneho divadla v Košiciach. Išlo o tanečné predstavenie s názvom Jánošík, ktoré sprevádzala ľudová hudba Železiar. Postava Jánošíka našla svoj odraz v literatúre či filme, avšak aj takéto divadelné spracovanie legendy o zbojníkovi, ktorý bohatým bral a chudobným dával, sa nám veľmi páčilo.

  Iskolánk gimnazista diákjaival 2018. május 29-én a kassai Nemzeti Színház Jánošík c. táncelőadásán vettünk részt. A táncszínház folklór elemekkel gazdagítva a humortól sem mentesen varázsolta kellemes élménnyé színházlátogatásunkat. Remekül éreztük magunkat!

 • A család az első közösség, ahol megtanítanak és meg tanulhatunk szeretni. Kitüntetett módon itt tanítjuk meg és tanuljuk meg a hitet és itt tanuljuk meg tenni a jót. A hitet, a szeretetet és a jó tevést azonban csak a család házi dialektusában, anyanyelven lehet jól elsajátítani, mert más nyelven a lényeg kevésbé érthető. A család jó közérzete döntő a világ és az egyház számára is, szem előtt tartva a sokféle kihívást és nehézséget, amelyek manapság napról napra adódnak. Az ember, ugyanis amikor egy keserű valósággal találkozik, amikor fájdalmat érez, amikor megrohanja a fájdalom és erőszakot tapasztal, akkor a család élet- és szeretetközösségében talál megértésre és ott tudja legyőzni a nehézségeket – mondta a minap Ferenc pápa.

 • A Štefan Moyses Gimnázium Szepsiben 2018.5.15-én megrendezte a HROCH nevű matematikaversenyt. Iskolánkat egy négytagú csapat képviselte, akik szlovák tanításí nyelvű alapiskolák legjobb matematikusaival mérhették össze a tudásukat. A MOZAIK nevű csapatunk tagjai Gulya Szilveszter 7.A,Viszlay Eszter 7.A,Káposztás Mihály 8.A és Pillar Tamás 8.A méltón helyt álltak a versenyen. Megszerezték a 4. helyet, amely a logikus gondolkodás az összhang és a csapatszellem eredménye.

  Gratulálunk a csapatnak, büszkék vagyunk rájuk!

 • 2018. május 24-én a Szepsi Városi Könyvtárban mutatta be Balassa Zoltán: Kassa – történelmi városkalauz c. könyvét a szerző.

  Hiánypótló a mű, amikor úgy érezhetjük, hogy egyre kevesebb kiadvány foglalkozik történelmünk és kultúránk egyes korszakaival. A könyv olvasmányosan megírva, tökéletes magyarsággal mutatja be Kassát.

  Hálásak vagyunk az előadásért!

 • Amíg végzőseink érettségiztek, addig a többi diák természetvédelmi napon vett részt. A mai túra majdcsak 7 km hosszú volt, pontosan 10 069 lépés.

 • Az Interreges-Tehetséggondozó programunk keretében újabban az ünnepi műsoraink videófelvételei és feldolgozása is házon belül történik. Érdeklődő diákjaink a Bódva- völgyi Stúdióban tekinthetnek be a filmkészítés rejtelmeibe. Operatőreink és vágóink is vannak már.

 • 2018. május 21-én a Boldog Salkaházi Sára Egyházi Gimnáziumban is megkezdődtek az érettségi vizsgák. A diákok, a tanárok és a vizsgáztatók a megmérettetést közös imával kezdték. Adja Isten, hogy végzős diákjaink az élet útján engedjék magukat: a Bölcsesség, az Értelem, a Tanács, az Erő, a Tudomány, a Jámborság és az Isten-félelem lelke által vezetni.

  1. Szállj ránk, életadó Lélek,

  Szállj le, igaz Bölcsesség!

  Szívem veled elteljék.

  Botló léptem előtt gyúlj fel,

  Múlhatatlan fényesség.

 • Ő adta nekem a dolgok biztos ismeretét, hogy értsem a világmindenség szerkezetét és az elemek működését, az idők elejét, végét és közepét…” Bölcsességek könyve, 7,15

  Május 18-án testvériskolánkban, a Pest megyében található Szent János Általános Iskolában rendezett természettudományi- hittan- és rajzversenyen szerepeltünk szép sikerrel.

  Eredményeink :

  Hittanverseny

  Az 5-6. osztályos tanulók korcsoportjában Buzsicky Dóra és Fazekas Vivien 3. helyezést értek el.

  A természettudományi versenyen elért eredményükért különdíjban részesültek:

 • Az 1.A - ban szorgos kezek dolgoztak. Gyúrtak, levéllenyomatot készítettek, festettek.

 • Az 1.A osztály már második alkalommal látogatta meg a helyi könyvtárat. Első alkalommal megtudhattuk, hogyan készülnek a könyvek. Második alkalommal pedig egy rövid történetét olvasott Jutka néni, aztán az anyukáknak meglepetést készítettünk.

 • 2018. május 16-án atlétikai versenyen vettünk részt Kassán. Az „Új olimpionokat keresünk” elnevezésű rendezvényen 60 m-es síkfutásban és kitartó futásban mérték össze erejüket a fiatal atléták. A lányok 600 m-t, a fiúk pedig 1000 m-t futottak. A kassai kerület színe - java jelen volt, és egy-egy számban 30 gyermek állt rajthoz. Iskolánkat a hatodikos tanulók képviselték, név szerint: Balázs Rita, Dobos Anna, Nyíri Kristóf és Takács András. Rita a sprintben remekelt, 3. helyet szerzett, Kristóf pedig 1000 m-en állhatott a dobogó harmadik fokára. Mindannyian nagyszerűen teljesítettek, és szeptemberben az országos versenyen képviselhetik iskolánkat. Gratulálunk a sikerekhez és köszönjük a szép eredményeket.

Nyílt napok a Napocska óvodában

Köszönetnyilvánítás

Iskolaközpontunk és Szülői Szövetségünk ezúton is szeretne köszönetet mondani Magyarország Kormányának nemzetegyesítő támogatásáért, intézményünk működésének anyagi hozzájárulásáért.

Iskolabuszunk 2017-es működését, valamint Iskolaközpontunk Évkönyvének megjelenését  is a Bethen Gábor Alapkezelő z.r.t. támogatta.

Evkonyv_2016-2017_____PDF.pdf

 

Novinky

Kontakt

 • CIRKEVNÁ SPOJENÁ ŠKOLA - EGYHÁZI ISKOLAKÖZPONT, Cirkevná MŠ,ZŠ a gymnázium bl.Sáry Salkaházi s VJM - Boldog Salkaházi Sára Egyházi Óvoda, Alapiskola és Gimnázium, Moldava nad Bodvou-Szepsi
  Českoslovenkej armády 15, Moldava nad Bodvou
 • +421915 900 132

Fotogaléria