OBSAH - TARTALOM

 • Aktualizácia údajov

  Dáta z programu aScAgenda boli aktualizované
 • Interreg-Tehetséggondozó tábor Szilvásváradon

  Az Interreg tehetséggondozó pályázatunknak köszönhetően, a Sztehlo Gábor Evangélikus Iskola diákjaival közösen egy nagyszerű tábor részesei lehettünk. 2018. július 10-14 között Szilvásváradon tölthettünk el öt napot, melynek keretében sokat alkottunk - festettünk, rajzoltunk, linóztunk, körmön-fontunk, csomóztunk, logikai játékokat játszottunk, táncoltunk, énekeltünk, lelkiztünk, túráztunk, bicajoztunk, kosaraztunk, fociztunk. Bejártuk a Szalajka-völgyet, láttuk a Lipicai Ménest, voltunk a Milleniumi kilátótoronynál. Tehetségünk kibontakoztatása mellett sok új barátot szereztünk. Életre szóló emlékekkel lettünk gazdagabbak. Hála és köszönet mindenért!!!

 • Erasmus+ partnertalálkozó Székelyudvarhelyen

  2018. július 4-7-e között került sor az első tíz hónapot záró partnertalálkozóra Székelyföldön. A három intézmény vezetői és pedagógusai szakmai fórumon ismertették a pályázat eddigi eredményeit, sikereit. Öröm volt látni, hogyan fonódik össze munkájában és lelkében egyaránt a három különböző országban működő óvodai intézmény. Sok tapasztalattal és élménnyel a tarsolyban tértünk haza.

 • Ünnepélyes tanévzáró és ballagás

  2018. júnuis 29-én háaadó ökumenikus istentisztelettel zártuk a tanévet. 9.A osztályos diákjaink ballagása tette még ünnepélyesebbé az alkalmat.

  Tanevzaro_2018.docx

 • Suli-buli

  A II.A és a IV.A tanulói Suli-bulival zárták a tanévet. Közösen sportoltunk, sakkoztunk, táncoltunk. A végén finomságokat falatoztunk, amit nagyon szépen köszönünk az ügyeskezű anyukáknak.

 • Mi tanítunk

 • V. A osztályos kirándulás Kassán

  Az V. A osztály tanulóival 2018. Június 27-én meglátogattuk a kassai botanikus kertet, ami Szlovákia legnagyobb fűszerkertje, egyben Közép- Európa egyik legjelentősebb növénygyűjteménye. A trópusi üvegházakban megcsodáltuk az egzotikus növényeket és a trópusi pillangókat.

  Ezután ellátogattunk a Kelet-szlovákiai Múzeum természettudományi részlegére. A kiállítás bemutatja  a Föld történetét, kőzetek és ásványok keletkezését, megkövült világot, a növények varázsát és az élőfajok sokrétűségét.

  Legvégül egy közös pizzával  zártuk a napot. Élményekben gazdagon tértünk haza.

 • Év végi bowlingozás

  A VIII.A tanulói bowlingozással zárták a tanévet.

 • Interreg - Tehetséggondozás

  Az interreg projekt keretén belül diákjainkkal növényeket gyűjtögettünk,préseltünk és herbárt készítettünk.

 • Te Deum hálaadó szentmise Ipolyságon

  2018. június 27-én, Ipolyságon tartotta második országos tanévzáróját a szlovákiai magyar katolikus iskolák szövetsége. Az elsőt tavaly rendezték Komáromban, a következőt Szepsiben tervezik.

  Szlovákiában jelenleg 9 magyar tanítású katolikus fenntartású iskola működik: Dunaszerdahelyen, Gútán, Ipolyhídvégen, Ipolyságon, Komáromban, Óváron, Paláston, Szádudvarnokon és Szepsiben.

  Az ünnepség szentmisével kezdődött, amelynek főcelebránsa Parák József, besztercebányai püspöki helynök volt, akivel együtt misézett Kiss Róbert nagyszombati püspöki helynök, Hlédik László ipolysági esperes-plébános és az egyes iskolák iskolalelkészei. Az ünnepi szentbeszédet, Mahulányi József gútai esperes-plébános mondta.

  A szentmise után Pálffy Dezső az ipolysági Fegyverneki Ferenc katolikus iskola igazgatója köszöntötte az egybegyűlteket, méltatva a keresztény szellemiségű oktatás és nevelés fontosságát és aktualitását, majd Madarász Róbert a komáromi Marianum igazgatója átadta a Patrona Nostra díj idei pedagógus-kitüntetettjeinek az emlékplaketteket és a diákoknak az okleveleket. Iskolaközpontunkból Balogh Gizellát és Viszlay Esztert díjazták.

  Jó volt látni és hallani az egybegyűltek elkötelezettségét és erős szándékát, hogy az idők jelét olvasva megértették az újraevangelizálás mibenlétét, minden meg kívánnak tenni azért, hogy az oktatásból és a nevelésből rájuk eső részt készséggel teljesítik. Köszönet és hála ezért minden növendéknek, szülőnek, pedagógusnak, lelkipásztornak és iskolabarátnak határon innen és határon túl.

 • A 7.A osztálykirándulása Nyíregyházán

  2018. június 24-26 között, a 7.A osztály  diákjai Nyíregyházára látogattak. Vendéglátóink a Szent Imre Katolikus Alapiskola hetedikesei voltak. Vasárnap részt vehettünk az ünnepi, tanévzáró szentmisén, majd - esti kikapcsolódásként – moziba mentünk. Hétfőn megnéztük a város híres vadasparkját, délután pedig strandoltunk. Este – a fiúk kedvéért – gokartoztunk is. Utolsó napunkon a kultúráé volt a főszerep. Interaktív játék keretében ismerkedtünk meg a Jósa András Múzeum tárlataival, majd a város gyönyörű főterét jártuk körbe. Mindenhol kedves és segítőkész emberekkel találkoztunk, amit még a diákjaink is csodálkozással vegyes tapasztalatként jegyeztek meg. Vendéglátóinknak ezúton is köszönjük a segítséget és a szíves látást. Reméljük, hogy szeptemberben viszonozni tudjuk.

 • Ovis kiránduláson

  2018. június 22-én Szádalmáson töltöttünk egy vidám és élményekben gazdag napot. Sokat játszottuk, énekeltünk, fahéjas csigát sütöttünk és Kraszko csiga birodalmának is részeszei lehettünk.

 • Osztálykirándulás Kassán

  Az VI.A osztály tanulói 2018.június 26-án ellátogattak Kassára ,ahol nagy élményben volt részük,mert összekötötték a kellemeset a hasznossal.

  Először Márai Sándor Emlékházát tekintettük meg, ahol két helyiségben egy új fényképkiállítás látható, amely bemutatja Márai Sándoron kívül felesége, Matzner Ilona, Lola és az író öccse, Radványi Géza filmrendező családtörténetét.

  Ezt követően a Nosztalgia vonattal városnézésen vettünk részt,ahol megcsodálhattuk  Kassa meseszép látnivalóit, mint például az Állami Színházat ,a Szent-Erzsébet székesegyházat,az Orbán-tornyot,a zenélő szökőkút harangjátékát,a Hilton Hotelt, a Kelet-Szlovákiai Múzeumot és a Szlovák Műszaki Múzeumot.

  Végül a lenyűgöző egyetemi botanikus kertet tekintettük meg, amelyben több mint 4000 növényfajt termesztenek és ebből 1200 kaktuszt. A trópusi hőmérsékletű üvegházban úgy éreztük magunkat, mintha őserdőben jártunk volna. Nagy élményt nyújtott számunkra az egzotikus pillangók  megtekintése,ahol láthattuk, hogy hogyan kelnek ki a pillangók a gubókból, ezután pedig szabadon repkednek a látogatók között, vagy a növényeken pihennek. Megcsodáltuk a kert nagy kiterjedésű külső területét is. Sok mindent láttunk. Fáradtan, de élményekkel telve tértünk haza.

 • Országos döntőn ügyességi többtusában

  2018. június 23-án hatodikos diákjaink az ügyességi többtusa országos döntőjén  képviselték iskolánkat. A verseny Rimaszombatban  került megrendezésre és a következő 6 próbából tevődött össze: rúdmászás, távolugrás, 60m,  illetve fiúknak 1000m/ lányoknak 800 m futás, dobás fej fölül, 25 m  úszás. Takács András a legfiatalabb korcsoportban, 2. helyen végzett. További versenyzőink: Balázs Rita és Nyíri Kristóf. Szívből gratulálunk mindannyiuknak és köszönjük az egész éves sportsikereket! Csak így tovább!

 • Karička Slnovratu 2018

  Táncos diáklányaink 2018.június 21-én Kassán több száz néptáncossal körtáncot táncoltak. A tánc után megdöntötték a leghosszabb nap spirál szlovákiai rekordját, amely több mint 500 méter volt.

 • Diákolimpia 2018

  A Diákolimpia 2018 Szepsi regionális fordulója június 20-án került megrendezésre. Diákjaink atlétikai négytusában versengtek. Balázs Rita 1. helyen, Kaputa Marianna pedig 3. helyen végzett a lányok versenyében.

  Szívből gratulálunk minden résztvevőnek.

  Eredmények:

  Lányok:

  1. Balta Rita-Boldog Salkaházi Sára Egyházi Iskolaközpont

  2. Dancsó Larissza-Tornai Magyar Tannyelvű Alapiskola

  3. Kaputa Marianna-Boldog Salkaházi Sára Egyházi Iskolaközpont

  Fiúk:

  1. Bascsúr József-Szepsi Magyar Tannyelvű Alapiskola és Gimnázium

  2. Kónya Leonard-Tornai Magyar Tannyelvű Alapiskola

  3.Horváth Ronaldó-Tornai Magyar Tannyelvű Alapiskola

   

 • Próbabál

  „Azokkal, akik örülnek, örüljetek, s a sírókkal sírjatok.” (Róm 12,15).

  Hogy a sírókkal sírni jól esett,
  és nem nevettem minden nevetővel,
  hála legyen.

  Hogy megmutattál mindent, ami szép
  és megmutattál mindent, ami rút,
  hála legyen.

  Hogy boldoggá tett minden, ami szép,
  és ami rút, nem tett boldogtalanná,
  hála legyen.

  Hogy sohasem féltem a szeretettől
  és szerethettem, akik nem szerettek,
  hála legyen.

  Hogy akik szerettek, szépen szerettek,
  és hogy nem kellett nem szépen szeretnem,
  hála legyen…

  (Sík Sándor – Tedeum)

  2018. június 16-án tartották első báljukat a Boldog Salkaházi Sára Egyházi Iskolaközpont 8. és 9. osztályának növendékei.

  A szülőkön, a tantestület tagjain, a rokonságon, a barátokon és barátnőkön látva látszott a meghatottság, az ünnepélyesség, a felnőtté válás egyre gyorsuló bizonyossága.

  Adja Isten, hogy az evangéliumi értékrend iránti elkötelezettség fokozódjon bennük és köztük, hogy a sírókkal sírni nekik jólessen, és ne nevessenek minden nevetővel… 

 • Tehetséggondozás logokai társasjátékokkal matematika szakkör keretén belül

  Mozgasd meg és tedd próbára agytekervényeidet! Vajon elég furfangos vagy a megoldáshoz? Vedd elő matematikai és a következtető képességeid felhasználásukhoz! Egy kis agytorna sosem árt! A logikai játékok garantálják, hogy még 100 évesen is úgy vágjon az eszed, akár egy ravasz és csintalan kölyöknek!

  Aki kihívásra vágyott itt megtalálhatta a legkülönbözőbb fejtörőket!Sok türelemre és egy kis ügyességre volt szüksége mindenkinek.

 • A mobilodat dobd el, ne a tehetségedet!

  Alsó tagozatos diákjainkat is vendégül látta a helyi zeneiskola. Megismerkedhettünk a hangszerekkel, végül pedig közösen zenéltünk. 

 • Párkereső-matematikaverseny

  2018.6.8 - án Párkereső matematikaversenyen vettek részt iskolánk tehetséges tanulói az 5.,6. és 7. osztályból, akik rendszeresen látogatják a matematika szakkört. Tíz feladat, tíz megoldás és egy kakukktojás. A verseny lényege:“ Keresd meg az összetartozó párokat.” Ehhez persze meg kell oldani a feladatokat. A válaszok nincsenek elrejtve, s ez megkönnyíti a dolgot, ugyanakkor érdekes helyzet adódhat, ha netán a párosításban gubancok keletkeznek. A matekfeladványok a rejtvényfejtés izgalmát és örömét kínálják. Nagy élmény rájönni a megoldásra.

  A verseny jelszava:„Ne add fel!“

   Sikeres megoldók:

       1.hely: Kovács Norman Gábor VI.A, Oceák Dániel VI.A 

       2.hely: Viszlay Eszter VII.A, Pápai Zsófia V.A, Piroh Roland V.A, Czompoly Csenge V.A

       3.hely: Kočišová Martina VI.A

       4.hely: Viszlay Boglárka V.A, Pásztor Anna VI.A

       5.hely: Oceák István V.A

   

strana:

Novinky

Kontakt

 • CIRKEVNÁ SPOJENÁ ŠKOLA - EGYHÁZI ISKOLAKÖZPONT, Cirkevná MŠ,ZŠ a gymnázium bl.Sáry Salkaházi s VJM - Boldog Salkaházi Sára Egyházi Óvoda, Alapiskola és Gimnázium, Moldava nad Bodvou-Szepsi
  Českoslovenkej armády 15, Moldava nad Bodvou
 • +421915 900 132

Fotogaléria