Obsah - Tartalom

 • Méhecske csoport ONLINE farsangja

 • Ovis ONLINE farsang

  A farsangi hangulatot a Farsang hagyományos eledeléről szóló találós kérdéssel vezettük be. Miután a gyerekek megfejtették ,hogy ez a fánk volt- Erdélyben pánkó- jöhetett a Mese a pánkóról. Énekeltünk, kézműveskedtünk és természetesen nem maradhatott ki a maskarákba való beöltözés sem.

 • Maci nap a Méhecske csoportban

 • Gyertyaszentelő Boldogasszony napja

  Február 2-a a gyertyaszentelő Boldogasszony napja. Ehhez a naphoz kapcsolódik az időjóslás, miszerint ha ezen a napon a medve kijön a barlangjából és süt a nap, meglátja a saját árnyékát. Ekkor visszamegy és még 40 napig nem jön elő, mert hideg lesz. A gyerekek első feladata egy találós kérdés megfejtése volt. Ha ez sikerült, küldtek egy fényképet a mackójukkal. Mackós dalt és verset tanultak, maszkot készítettek. Mindezt az online térben.

 • Cipősdoboz 2020

  A Szülői szövetség által kezdeményezett hagyományos karácsonyi cipősdoboz akció 2020-ban rendhagyó módon valósult meg. Egyrészt az ajándékok személyre szabottan is készültek a kassai Dorka családsegítő központ gyermekeinek, fiataljainak. Másrészt az átadás csak szűk körben történhetett. A visszajelzés alapján tudjuk, hogy jó helyre kerültek, nagy örömet szerezve lakóinak. Köszönet minden jószívű adakozónak!

 • REMEKELTEK TANULÓINK A MATEMATIKA OLIMPIÁSZ – ONLINE JÁRÁSI FORDULÓJÁN

  2021. január 27-én iskolánkat 4 tanuló képviselte a matematika versenyen, akik lelkesen, szorgalmasan készültek, hogy összemérhessék matematikai tudásukat az azonos évfolyamban tanuló diáktársaikkal. A 4 jó képességű, matematikai tehetséggel megáldott gyermekein közül hárman sikeres megoldók lettek.

  P5 kategóriában

   Rudy Dávid V.A osztályos tanuló a 4. helyen végzett, aki 46 versenyzővel mérte össze a tudását .

  P9 kategóriában az elért pontszámok alapján 25 versenyzőből

  Kovács Norman Gábor IX.A osztályos tanuló a  8. helyen végzett és

  Pásztor Anna IX.A osztályos tanuló a 10. helyet szerezte meg.

  Gratulálunk  a lelkes versenyzőknek !

 • Angol nyelvi olimpiász

  Az angol nyelvi olimpiász járási fordulója 2021. január 13-án zajlott, rendhagyó, online formában. Iskolánkat két tanuló képviselte.

  Ucekaj Lara az 1B kategóriában az előkelő 4. helyezést érte el.

  Safko Bianka pedig az 1A kategóriában a 7. helyen végzett.

  Szívből gratulálunk a szép teljesítményhez!

 • Január 22 - A Magyar Kultúra Napja

 • Safko Bianka előkelő 3. helyezése

  A német nyelvi olimpiász járási fordulója 2021. január 20-án zajlott. Az idén rendhagyó, online formában.

  Intézményünket a 6.A osztály tanulója, Safko Bianka képviselte, aki 3. helyezést ért el az 1.A kategóriában.

  Szívből gratulálunk a nagyszerű teljesítményhez!

 • Szólj, síp, szólj! - Kiemelt Arany Sáv

  A " XXXV. Szólj, síp, szólj! " népzenei vetélkedőn sikeresen szerepeltünk. 91 műsorszámból Balta Rita, 4.A osztályos diákunk, az A kategóriában, a Kiemelt Arany Sávban helyezkedett el. Gratulálunk !!!

 • Betlehemezés Szepsiben

  2020. december 26-án Csorba József magánvállalkozó szervezésében meglátogatta egyházközösségünket a görgői fiatalok egy csoportja, hogy Ragán Dávid vezetésével pásztorjáték keretében bemutassák a szűkebb pátria egyik betlehemes játékát.

  A szentmise előtt, Ragán Adrián a Boldog Salkaházi Sára Egyházi Iskolaközpont egyik diákja elmondta: társaival együtt azért érkeztek Tornagörgőről, hogy a szentmise után megosszák templomi közösségünkkel a karácsony titkát a vidékünkön kedves hagyományként őrzött pásztorjátékkal.

  A hívek láthatóan nagy örömmel fogadták a pásztorjátékit, hogy így is egyek legyenek értékeink őrzésében, ápolásában és továbbadásában.

  A hívek a kimenetelkor adományaikat elhelyezhették a bejáratban elhelyezett perselybe. A betlehemezők ugyanis az adományok teljes összegét az épülő Boldog Salkaházi Sára Egyházi Iskolaközpont kápolnája ólomüvegablaka kiadásainak fedezésére kívánták tovább adni. Az adományok végösszege – 406. Euró.

  A betlehemezés élő adását a budapesti MTV 1 stúdiója Bartók Csaba szerkesztő és Nagy Emese riporternő vezetésében egyenes adásban közvetítette.

  Köszönjük a szíves érdeklődést és az összefogást, hogy tovább épülhet az egyházi iskolánk, ami remélhetőleg 2021 szeptemberében megnyitja kapuit azok előtt, akik a mában elkötelezetten akarják tovább adni és erősíteni a szakadozó szálakat.

 • Megérkezett a Csodasarok

  Karácsonyra megérkezett a Nemzetpolitikai Államtitkárság ajándéka is. A Csodasarkat Balta Rita, 4.A osztályos diákunk nyerte iskolaközpontunknak, a "Mienk a város" online vetélkedőn. Szívből gratulálunk!

 • Karácsonyi műsor 1-4.

  Tisztelt Szülők, Barátok, Ismerősök!

  Végül, de nem utolsó sorban alsó tagozatos tanulóink karácsonyi műsorával kívánunk mindenkinek áldott ünnepeket és kegyelemteljes, boldog új évet!

 • Salkások karácsonyi üzenete

  Felső tagozatos és gimnazista tanulóink, idén egy közösen elmondott verssel kívánnak áldott ünnepeket!

 • Mobilszem - ajándékcsomag az 1. helyért

  2020. december 17-én, diákjaink számára, átadásra kerültek a Mobilszem verseny ajándékcsomagjai, melyeket az Ördögszikla alkotásukkal nyertek meg. Nyereményük fejenként egy-egy akciókamera, powerbank, könyvek, USB kulcsok. Az ifjú filmeseknek újfent gratulálunk és további ötletes alkotásokat kívánunk!

 • Karácsonyi bűnbánat és kenyéráldás

              2020. december 17-én, délelőtt bűnbánati liturgiára és hálaadó szentmisére gyűlt össze a Szepsi Boldog Salkaházi Sára Egyházi Iskolaközpont tantestülete és diáksága.

              Miután a környék papjai kiszolgáltatták a bűnbánat szentségét, szentmise következett, amelynek záró részében megáldásra került az Olajos cég sütötte karácsonyi kenyér.

  Amint arról már beszámoltunk a magyarországi Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a „15 millió búzaszem” jótékonysági akciója folytán a szepsi esperesség részére az idén 1500.- kg lisztet adományozott. A diákok és a tantestület tagjai a záró szentmise végén egy-egy, a kapott lisztből sült megáldott kenyeret vihettek haza a családi asztalra, hogy szenteste megszegve és szétosztva azt, még inkább egyek lehessenek a hitben, a reményben, az örömben és a szeretetben – határon innen és határon túl.

  Az intézmény református vallású tanárai és diákjai nagytiszteletű Molnár Árpád református lelkipásztor vezetésével a református egyházközség gyülekezeti termében gyűltek össze gyermek-istentiszteletre, amelynek végén átjöttek a katolikus templomba, ahol közösen részesültek az áldásban és a kenyéradományban.

  Ezúton is nagy köszönet és hála a reánk gondolás nemes gesztusáért! Köszönet, hogy a magyar kormány nagylelkűsége folytán, épül az új iskola és remélhetőleg az új tanév már az új épületben kezdődhet.

              Adja Isten, hogy az oktató-nevelői munka továbbra is felelősségteljesen végeztessék, amelynek gyümölcse - a növendékek evangélium szerinti embersége - méltó hálája és köszönete lehessen a kapott lisztté őrölt és kenyérré sütött búzaszemeknek. Köszönet mindazoknak is, akik bármilyen módon kivették részüket a lelki nap méltóságteljes megünneplésében.

  Áldott ünnepeket kívánunk és reményteli beteljesülést, hogy az őszi búza s majd a tavaszi is, gazdag termést hozzon és jövőre is bőven jusson kenyér minden család asztalára – határon innen és határon túl.

 • Meggyújtottuk az öröm lángját, a 3. gyertyát

 • A „15 millió búzaszem” jótékonyság lisztadomány átadása

  Advent_3._gyertyaja.doc​​​​​​​

strana:

Novinky

Kontakt

 • CIRKEVNÁ SPOJENÁ ŠKOLA - EGYHÁZI ISKOLAKÖZPONT, Cirkevná MŠ,ZŠ a gymnázium bl.Sáry Salkaházi s VJM - Boldog Salkaházi Sára Egyházi Óvoda, Alapiskola és Gimnázium, Moldava nad Bodvou-Szepsi
  Školská 13, 045 01 Moldava nad Bodvou
 • +421948 246 331

Fotogaléria