• Kutatók éjszakája - Kassa

     Mint minden éven, idén is részt vettek gimnazistáink a Kassán megrendezett Kutatók éjszakáján. A kassai egyetemista hallgatók számos természettudományi és technikai kísérletet mutattak be. Diákjaink betekinthettek a robotika és a mesterséges intelligencia világába, matematikai feladatokat oldottak, ujjlenyomatokat vizsgáltak. Mikroszkóppal megfigyelhették a parazitákat, ásvány és kőzetmintákat. Az egyik állomáson a hüllők bemutatására került sor,
    • 100. Kassai Békemaraton

     "Felemelő érzés volt stafétát futni a zeneiskolás kollégákkal." Mgr. Nagy Imre kollégánk aktív részese volt a 100. alkalommal megrendezett Kassai Békemaratonnak. Gratulálunk!
    • Kutatók éjszakája - Mecenzéf

     2023. szeptember 28-án intézményünk 8. osztályos tanulóival ellátogattunk Mecenzéfre a Csillagvizsgálóban megrendezett „Kutatók éjszakájára”. Érdekes előadásokon, látványos fizikai és kémiai kísérletek bemutatóján vettünk részt. Megismerkedtünk a száraz jéggel, csillagászati távcsővel megfigyeltük a Napot és betekintést nyertünk az űrkutatás történelmébe, titkaiba. Számos információval és élménnyel gazdagodtunk.
    • "Ép testben - ép lélek"

     2023. szeptember 29-én a blokkos testnevelés keretében egy kellemes túrán vettünk részt. Megnéztük a szepsi barlang bejáratát és megismerkedtünk a legendájával. A szepsi kőbányáig mentünk. Út közben megálltunk a Rókus kápolnánál egy közös imára. Kellemesen elfáradtunk, mert 6 km- t tettünk meg.
    • Munkára nevelés

     A IV. A osztály a munkára nevelés óra keretében levendulát ültetett az iskolaudvarra. Reméljük szebbé tettük környezetünket.