OBSAH - TARTALOM

 • Aktualizácia údajov

  Dáta z programu aScAgenda boli aktualizované
 • Őszi természetvédelmi nap

 • A mobilitás hete

  Az egészségünkért való futással kezdtük a mobilitás hetét. Iskolatársainkkal együtt kocogtunk fel a város főterére, hogy felhívjuk a figyelmet az autómentes közlekedés fontosságára.

 • Szepsi kenyér sütés

  Szeptember 11-én, 3-4. osztályos tanulóink a szepsi kenyér hagyományos sütésén szorgoskodtak. A kis "pékek" búzakenyeret és magvas kenyeret készíthettek. Köszönet  a Városi Művelődési Központnak a tartalmas programon való részvételi lehetőségért.

 • Óvodai felújított termek - példás együttműködés

  Örömmel tudatjuk mindenkivel, hogy óvodánk komoly változásokon megy át. A nagy érdeklődésnek köszönhetően kinőttük a tavaly elindított második csoportunkat.

  Nyár derekán eldőlt, hogy városunk vezetésének segítőkész hozzáállása, anyagi támogatása, valamint a szülők önzetlen munkájának köszönhetően tágasabb, teljesen felújított tantermekbe költözhetünk. Ezúton szeretnénk köszönetet mondani mindenkinek, aki valamilyen módon hozzájárult a sikerhez.

  Az óvodába járó gyermekek létszáma ebben a tanévben 39-re nő.

   

 • A Nyíregyházi Szent Imre Katolikus Iskola növendékeinek látogatása

  2018. szeptember 6-án meglátogatták templomainkat a Nyíregyházi Szent Imre Katolikus Iskola növendékei és pedagógusai. A város nevezetességinek megtekintése után tiszteletüket tették a szepsi plébánia-, és a bodollói filiális templomban is.

  Láthatón mindkét helyen azonnal otthon érezték magukat. Hazataláltak. Hazára a közös hitben, kultúrában, anyanyelvben. 

  Bodollón, a falu szülöttje, az egykori ministráns és diák, Király Tamás, alkotó köszöntötte a becses vendégeket, aki megcsodálták a szárnyas-oltárt és meghallgatták az oltárkészítés történetét.

  Jó volt látni az érdeklődő tekinteteket és hallani a kérdéseket, amelyek azt engedik sejteni, hogy a növekvő ifjúság nem közömbös az igazi értékek iránt.

  Wass Albert verse, a közös éneklés és ima Boldog Anna Kolesárovához és Boldog Salkaházi Sárához ékes bizonyítéka volt a régi igazságnak, hogy ahol szentek a gyökerek, ott szentek a hajtások is.

 • Ünnepélyes tanévnyitó

  Ünnepélyes tanévnyitót tartott intézményünk 2018. szeptember 2-án. Az ökumenikus istentisztelet keretében azért imádkoztunk, hogy az elkövetkező tanévben is áldon meg, legyen velünk az Isten.

   

 • Anna Kolesárová boldoggá avatása

  2018. szeptember 1-jén a kassai Lokomotíva Stadionban került sor Anna Kolesárová boldoggá avatására. A szentmisén intézményünk pedagógusai és alkalmazottai is részt vettek.

 • Interreg-Tehetséggondozó tábor Szilvásváradon

  Az Interreg tehetséggondozó pályázatunknak köszönhetően, a Sztehlo Gábor Evangélikus Iskola diákjaival közösen egy nagyszerű tábor részesei lehettünk. 2018. július 10-14 között Szilvásváradon tölthettünk el öt napot, melynek keretében sokat alkottunk - festettünk, rajzoltunk, linóztunk, körmön-fontunk, csomóztunk, logikai játékokat játszottunk, táncoltunk, énekeltünk, lelkiztünk, túráztunk, bicajoztunk, kosaraztunk, fociztunk. Bejártuk a Szalajka-völgyet, láttuk a Lipicai Ménest, voltunk a Milleniumi kilátótoronynál. Tehetségünk kibontakoztatása mellett sok új barátot szereztünk. Életre szóló emlékekkel lettünk gazdagabbak. Hála és köszönet mindenért!!!

 • Erasmus+ partnertalálkozó Székelyudvarhelyen

  2018. július 4-7-e között került sor az első tíz hónapot záró partnertalálkozóra Székelyföldön. A három intézmény vezetői és pedagógusai szakmai fórumon ismertették a pályázat eddigi eredményeit, sikereit. Öröm volt látni, hogyan fonódik össze munkájában és lelkében egyaránt a három különböző országban működő óvodai intézmény. Sok tapasztalattal és élménnyel a tarsolyban tértünk haza.

 • Ünnepélyes tanévzáró és ballagás

  2018. júnuis 29-én háaadó ökumenikus istentisztelettel zártuk a tanévet. 9.A osztályos diákjaink ballagása tette még ünnepélyesebbé az alkalmat.

  Tanevzaro_2018.docx

 • Suli-buli

  A II.A és a IV.A tanulói Suli-bulival zárták a tanévet. Közösen sportoltunk, sakkoztunk, táncoltunk. A végén finomságokat falatoztunk, amit nagyon szépen köszönünk az ügyeskezű anyukáknak.

 • Mi tanítunk

 • V. A osztályos kirándulás Kassán

  Az V. A osztály tanulóival 2018. Június 27-én meglátogattuk a kassai botanikus kertet, ami Szlovákia legnagyobb fűszerkertje, egyben Közép- Európa egyik legjelentősebb növénygyűjteménye. A trópusi üvegházakban megcsodáltuk az egzotikus növényeket és a trópusi pillangókat.

  Ezután ellátogattunk a Kelet-szlovákiai Múzeum természettudományi részlegére. A kiállítás bemutatja  a Föld történetét, kőzetek és ásványok keletkezését, megkövült világot, a növények varázsát és az élőfajok sokrétűségét.

  Legvégül egy közös pizzával  zártuk a napot. Élményekben gazdagon tértünk haza.

 • Év végi bowlingozás

  A VIII.A tanulói bowlingozással zárták a tanévet.

 • Interreg - Tehetséggondozás

  Az interreg projekt keretén belül diákjainkkal növényeket gyűjtögettünk,préseltünk és herbárt készítettünk.

 • Te Deum hálaadó szentmise Ipolyságon

  2018. június 27-én, Ipolyságon tartotta második országos tanévzáróját a szlovákiai magyar katolikus iskolák szövetsége. Az elsőt tavaly rendezték Komáromban, a következőt Szepsiben tervezik.

  Szlovákiában jelenleg 9 magyar tanítású katolikus fenntartású iskola működik: Dunaszerdahelyen, Gútán, Ipolyhídvégen, Ipolyságon, Komáromban, Óváron, Paláston, Szádudvarnokon és Szepsiben.

  Az ünnepség szentmisével kezdődött, amelynek főcelebránsa Parák József, besztercebányai püspöki helynök volt, akivel együtt misézett Kiss Róbert nagyszombati püspöki helynök, Hlédik László ipolysági esperes-plébános és az egyes iskolák iskolalelkészei. Az ünnepi szentbeszédet, Mahulányi József gútai esperes-plébános mondta.

  A szentmise után Pálffy Dezső az ipolysági Fegyverneki Ferenc katolikus iskola igazgatója köszöntötte az egybegyűlteket, méltatva a keresztény szellemiségű oktatás és nevelés fontosságát és aktualitását, majd Madarász Róbert a komáromi Marianum igazgatója átadta a Patrona Nostra díj idei pedagógus-kitüntetettjeinek az emlékplaketteket és a diákoknak az okleveleket. Iskolaközpontunkból Balogh Gizellát és Viszlay Esztert díjazták.

  Jó volt látni és hallani az egybegyűltek elkötelezettségét és erős szándékát, hogy az idők jelét olvasva megértették az újraevangelizálás mibenlétét, minden meg kívánnak tenni azért, hogy az oktatásból és a nevelésből rájuk eső részt készséggel teljesítik. Köszönet és hála ezért minden növendéknek, szülőnek, pedagógusnak, lelkipásztornak és iskolabarátnak határon innen és határon túl.

 • A 7.A osztálykirándulása Nyíregyházán

  2018. június 24-26 között, a 7.A osztály  diákjai Nyíregyházára látogattak. Vendéglátóink a Szent Imre Katolikus Alapiskola hetedikesei voltak. Vasárnap részt vehettünk az ünnepi, tanévzáró szentmisén, majd - esti kikapcsolódásként – moziba mentünk. Hétfőn megnéztük a város híres vadasparkját, délután pedig strandoltunk. Este – a fiúk kedvéért – gokartoztunk is. Utolsó napunkon a kultúráé volt a főszerep. Interaktív játék keretében ismerkedtünk meg a Jósa András Múzeum tárlataival, majd a város gyönyörű főterét jártuk körbe. Mindenhol kedves és segítőkész emberekkel találkoztunk, amit még a diákjaink is csodálkozással vegyes tapasztalatként jegyeztek meg. Vendéglátóinknak ezúton is köszönjük a segítséget és a szíves látást. Reméljük, hogy szeptemberben viszonozni tudjuk.

 • Ovis kiránduláson

  2018. június 22-én Szádalmáson töltöttünk egy vidám és élményekben gazdag napot. Sokat játszottuk, énekeltünk, fahéjas csigát sütöttünk és Kraszko csiga birodalmának is részeszei lehettünk.

 • Osztálykirándulás Kassán

  Az VI.A osztály tanulói 2018.június 26-án ellátogattak Kassára ,ahol nagy élményben volt részük,mert összekötötték a kellemeset a hasznossal.

  Először Márai Sándor Emlékházát tekintettük meg, ahol két helyiségben egy új fényképkiállítás látható, amely bemutatja Márai Sándoron kívül felesége, Matzner Ilona, Lola és az író öccse, Radványi Géza filmrendező családtörténetét.

  Ezt követően a Nosztalgia vonattal városnézésen vettünk részt,ahol megcsodálhattuk  Kassa meseszép látnivalóit, mint például az Állami Színházat ,a Szent-Erzsébet székesegyházat,az Orbán-tornyot,a zenélő szökőkút harangjátékát,a Hilton Hotelt, a Kelet-Szlovákiai Múzeumot és a Szlovák Műszaki Múzeumot.

  Végül a lenyűgöző egyetemi botanikus kertet tekintettük meg, amelyben több mint 4000 növényfajt termesztenek és ebből 1200 kaktuszt. A trópusi hőmérsékletű üvegházban úgy éreztük magunkat, mintha őserdőben jártunk volna. Nagy élményt nyújtott számunkra az egzotikus pillangók  megtekintése,ahol láthattuk, hogy hogyan kelnek ki a pillangók a gubókból, ezután pedig szabadon repkednek a látogatók között, vagy a növényeken pihennek. Megcsodáltuk a kert nagy kiterjedésű külső területét is. Sok mindent láttunk. Fáradtan, de élményekkel telve tértünk haza.

strana:

Novinky

Kontakt

 • CIRKEVNÁ SPOJENÁ ŠKOLA - EGYHÁZI ISKOLAKÖZPONT, Cirkevná MŠ,ZŠ a gymnázium bl.Sáry Salkaházi s VJM - Boldog Salkaházi Sára Egyházi Óvoda, Alapiskola és Gimnázium, Moldava nad Bodvou-Szepsi
  Českoslovenkej armády 15, Moldava nad Bodvou
 • +421915 900 132

Fotogaléria